Clujul recidiveaza in materie de liniute legale. Etapa a treia a Campionatului de viteza KO Racing se va disputa duminica, 22 octombrie, pe Aeroportul International Cluj Napoca. Tibi Baias, presedintele clubului KO Racing, a pregatit pentru acest eveniment o surpriza imensa.

Inainte insa de a o dezvalui sa spunem ca evenimentul din 22 octombrie va debuta la ora 14.00, cand, pe pista aeroportului va debuta cursa de “liniute”, sectiunea auto. Maximum 40 de participanti se vor intrece pe o distanta de 250 de metri, la liber, adica perechile se vor alege indiferent de puterea motorului. Castigatorul va fi desemnat dupa sistemul cel mai bun din trei curse.

“Din pacate, de aceasta data, nu vom organiza cursa moto. Dupa accidentul de la Galati conditiile de organizare s-au inasprit.

Oricum, multumesc Consiliului Judetean, presedintelui CJ Marius Nicoara (un impatimit al curselor de masini), Primariei municipiului Cluj-Napoca, in special primarului Emil Boc si viceprimarului Adi Popa, Aeroportului International Cluj-Napoca, directorului David Ciceo si nu in ultimul rand Biroului Politiei Rutiere, sef Politia Rutiera, subcomisar Alexandru Muresan, persoane care au inteles ca fenomenul curselor de viteza nu trebuie interzis, ci controlat. Adica impatimitilor trebuie sa li se ofere cadrul legal pentru dezlantuirea adrenalinei”, a spus Tibi Baias, presedintele clubului KO Racing. Revenind la evenimentul din 22 octombrie, punctul culminant al acestuia va fi o inedita cursa - premiera nationala, intre o motocicleta si un avion.

Disputa va avea loc pe distanta de 400 de metri, in sistemul cel mai bun din trei. Motocicleta - un Suzuki special preparat pentru competitii, cu motor de 1.000 cmc - va fi pilotata de Flaviu Varga.

In ceea ce priveste adversarul sau, avionul va fi un Aerostar Festival - 100 CP, viteza maxima 225 km/h, viteza de croaziera de 160 km/h - pus la dispozitie de Szekely Arthur, persoana fizica autorizata care organizeaza printre altele si zboruri de agrement in imprejurimile Clujului si in Ardeal (la preturi mai mult decat modice!), cursuri de pilotaj si tractare de bannere publicitare.

“De data aceasta cred ca motocicleta se va impune. Avionul nostru nu este unul de acrobatie. Data viitoare insa, vom aduce un adversar pe masura!”, a spus Szekely Arthur. La etapa a III-a a Campionatului de viteza KO Racing, concurentii se vor inscrie fara a plati vreo taxa, iar pretul unui bilet va fi de 10 RON.