« Primaria organizeaza selectie de oferte pentru selectarea mass-media pentru publicitate priprie. Prin aceasta procedura vor fi selectionate 1 post TV local. 1 post radio local si un cotidian local. Caietul de sarcini...etc. ». Asa este redactat un anunt recent al primariei Rm. Valcea.

La prima vedere nimic nu este anormal, se intelege clar dorinta legala a institutiei de a fi in contact permanent cu cetateanul, pe care si-l doreste informat si la curent cu problemele urbei. Asa este si normal ! Anormal este comportamentul pe care primaria l-a adoptat in legatura cu presa electronica. Simplu si fara argumente solide acest gen de publicatii a fost exclus.

Faptul ca marea majoritate a consumatorilor de presa prefera hartia, ca nu toata lumea are acces la internet, nu este suficient pentru a face discriminari in acordarea fondurilor publice pentru publicitate. Atitudinea edililor Ramnicului in legatura cu aceasta problema denota limita de perspectiva si rezumarea in gandire a acestora.

Intelegem de la ei , spre exemplu, ca licitatiile viitoare, indiferent de scopul propus, vizeaza participarea la selectie doar a firmelor locale, ca accesul celor interesati dar care nu sunt bastinasi este restrans, sunt tratati discriminatoriu prin privarea de informatie. Aceasi edili omit s-au au uitat de apropiata intrare a tarii in UE.

Perspectivele care se deschid sunt imense, informatia va capata accente si mai capitale, comunicarea se va dovedi cruciala intr-o comunitate largita parca la infinit si cu un potential de dezvoltare greu de perceput la justa valoare. Se deschide posibilitatea cooperarii pe multiple planuri cu alte orase, se largeste accesul la proiecte europene de dezvoltare etc.

Lumea evolueaza si presa electronica reprerzinta un pas in acest sens, va ajuta la o mai buna comunicare, va fi interfata intre proiectele comune ce se pot reealiza cu un posibil pertener strain. Tocmai aceasta posibilitate, aceasta oportunitate este exclusa de alesii nostri locali.

Ce se poate intelege ? Pai, una din doua ! Ori astia sunt total ignoranti, ori sunt dusmanii comunitatii si nu isi doresc progresul concetatenilor. Cu Monceanu, accidental la carma primariei, si cu consilieri majoritatea « parati », Rm. Valcea, oras declarat in 1999 in curs spre integrarea europeana, va ramane in mileniul trecut. Vom stagna, daca nu chiar vor regresa.

Vom privi de pe “insula” pe care ne-au impus-o alesii la progresul general si ne vom intreba, total nedumeriti, cum altii pot si noi nu. Raspunsul poate sa capete multiple forme, una fiind si incapacitatea de adaptare la progres a « moncenilor ». Viziunea, orizontul si perspectivele de comunicare si dezvoltare a acestora este ...local.

Si atat ! Vor comunica doar in « parohia » Rm. Valcea cu enoriasii care i-au ales si acuma regreta. Poate asta si vor cu adevarat ! Sa troneze peste mase de oameni, indobitociti de ignoranta si rupti de realitate prin privarea de informatie. Vise, vise de nivelul lui Monceanu ! Adevarate himere cu care se mint actualii si viitorii fosti edili.