Opereta care are loc in Vrancea, unde un reprezentant al PNL isi disputa scaunul de presedinte al Consiliului Judetean cu deja celebru baron PSD Marian Oprisan, a ajuns in piata publica. Disputa din administratia locala seamana deja cu episoadele in care fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, aseza ciolane pe mesele consilierilor locali.

Marian Oprisan i.-a oferit lui Eduard Lambrino, presedintele ales al Consiliului Judetean, un „scaun” de presedinte. Baronul PSD a facut acest gest dupa sedinta Consiliului Judetean, boicotata, pentru a sasea oara, de consilierii judeteni majoritari ai PNL, PD, PC si PNG-CD.

De asemenea, Eduard Lambrino a trimis o notificare prin care ii cerea lui Marian Oprisan sa paraseasca postul de presedinte al Consiliului Judetean. In replica, reprezentantul PSD a cumparat un scaun si s-a plimbat cu el pe holurile Consiliului Judetean iar apoi l-a scos in Piata Unirii din municipiul Focsani.

Aici, Marian Oprisan a expus scaunul pe esplanada din fata Casei Albe, in fata drapelelor Romaniei si Uniunii Europene. Astfel, Marian Oprisan a declarat ca i-a predat oficial scaunul lui presedinte lui Eduard Lambrino.

Reprezentantul PNL a depus la Tribunalul Vrancea o ordonanta presedentiala prin care solicita instantei sa puna in aplicare hotararea de eliberare din functie a lui Oprisan. Marti va avea loc primul termen in acest proces.