PNL Alba a reusit sa castige din primul tur alegerile locale organizate in comuna Bucerdea Granoasa, nou infiintata dupa mai mult de 40 de ani de "dependenta" administrativ-teritoriala la localitatea Craciunelu de Jos.

Marii perdanti ai alegerilor organizate duminica sunt PD, care abia a reusit sa "scoata" doi consilieri locali, si PSD, care nu va fi reprezentat in cadrul administratiei locale.

Liberalii au reusit, astfel, sa castige o batalie din razboiul cu democratii, avand in vedere scandalul iscat de decizia ambelor partide de a candida pe liste separate. Liderii celor doua partide s-au acuzat reciproc ca au sabotat intelegerea de a merge pe liste comune.

Ioan Aldea (PNL) este vechiul si noul primar al comunei Bucerdea Granoasa. Aldea a reusit sa fructifice capitalul electoral acumulat in perioada in care a condus Primaria ca interimar, fiind numit in functie de prefectul Cosmin Covaciu (fost vicepresedinte al filialei liberalilor) in urma cu trei luni.

Din cele 1.860 de persoane cu drept de vot s-au prezentat la urne 1.503, adica 80,8 la suta, conform datelor Biroului Electoral de Circumscriptie. Ioan Aldea a obtinut 818 voturi, respectiv 58 la suta din totalul voturilor valabil exprimate (1.430). Pe locul doi s-a clasat can-didatul PD - Gheorghe Parau - cu 310 voturi, iar pe locurile urmatoare candidatii PC (197 voturi), PSD (60 voturi) etc.

PNL a reusit sa impuna patru consilieri locali, obtinand 531 voturi, mai mult decat dublu fata de PD (250 voturi), partid care va fi reprezentat de doi consilieri.

Consiliul Local Bucerdea Granoasa va mai avea in componenta doi alesi UDMR (295 voturi), respectiv un consilier al Partidului Conservator (158 voturi).

PSD l-a dus degeaba

pe Mircea Geoana

Alegerea primarului din primul tur s-a facut cu concursul alegato-rilor UDMR, care, in urma unei intelegeri anterioare, au acordat voturile lor candidatului PNL. In schimb, un reprezentant al Uniunii ar urma sa fie sustinut pentru a ocupa postul de viceprimar.

Jocurile au fost "dirijate" de la nivelul Prefecturii, unde prefectul Cosmin Covaciu colaboreaza bine cu subprefectul Arpad Ladanyi, impus la conducerea institutiei de UDMR. Actuala echipa PNL-UDMR de la conducerea Primariei Bucerdea Granoasa isi va continua, foarte probabil, activitatea si dupa constituirea Consiliului local si alegerea viceprimarului.

Reprezentantii PD erau, ieri, afectati de esecul in alegeri, mai ales ca cei doi parlamentari ai partidului au initiat si sustinut demersurile pentru infiintarea comunei.

Surprinde, insa, contraperformanta PSD, partid obisnuit sa aiba aproape in fiecare localitate cel putin un consilier local. Aceasta, in conditiile in care social-democratii au beneficiat de suportul presedintelui partidului, Mircea Geoana si al secretarului general Miron Mitrea.