Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur, prezent duminica la Sibiu a facut un anunt care ar putea schimba total modul in care este abordat sectorul agricol in tara noastra. In timpul intalnirii cu crescatorii de animale si agricultorii din Marginimea Sibiulu, Flutur a anuntat ca vrea sa aduca in Romania cartofi de samanta tocmai de Polul Nord.

Acesta a completat spunand ca a fost intr-o delegatie in Finlanda, in Rovaniemi, orasul lui Mos Craciun, si a vazut acolo un soi de cartofi care poate rezista la temperaturile foarte scazute. Astfel, adus in tara, acest soi de cartofi ar putea fi folosit in special in zonele montane, sporind astfel productia nationala si asigurand necesarul populatiei de la munte.

Anul acesta, judetul Sibiu a realizat o productie record la cartofi, de peste 17 tone la hectar, cu cinci tone pe hectar mai mult ca in anul 2005. Cele mai rodnice regiuni ale judetului fiind zona Vaii Oltului si sudul judetului. „Oamenii cultiva aceeasi cartofi dintotdeauna. Nu o sa vrea nimeni sa renunte la acest soi.

Cred ca e posibil sa se aduca cartofi de la Polul Nord dar nu cu succes”, ne-a spus Vasile Platon, din cadrul Biroului de Monitorizare al Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala Sibiu. (S.D.)