Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, ar putea reveni alaturi de PNTCD. De data aceasta, din postul de reprezentant al societatii civile.

De asemenea, resturile formatiunii politice lansata de Emil Constantinescu, Actiunea Populara, ar putea fuziona cu PNTCD. Fostul presedinte al Romaniei a participat la aniversarea a 80 de ani de la infiintarea PNTCD, alaturi de actuali si fosti lideri ai partidului, organizata la Palatul Parlamentului din Bucuresti.

In PNTCD au revenit deja fostii presedinti ai Partidului Popular Crestin, Vasile Lupu, si Partidului Popular din Romania, Radu Vasile. Exista si posibilitatea revenirii in partid a fostului presedinte al PNTCD, Andrei Marga, in prezent presedintele Consiliului Academic al Universitatii Babes-Bolyai.

Andrei Marga ar fi una dintre variantele PNTCD pentru a candida la Primaria Clujului. Taranistii au absorbit in ultima vreme si doua partide mici din zona de centru-dreapta, URR si UCS.

Cu ajutorul grupului de sapte deputati proveniti din UCS si cu sprijinul Blocului National Sindical, alaturi de o serie de organizatii neguvernamentale, taranistii spera sa isi relanseze partidul. Ei au anuntat ca vor refuza propunerea de fuziune formulata de PD.