Firmele pot utiliza incepand din acest an tichete de cresa si tichete cadou pentru angajati. Aceste tichete pot fi primite ca urmare a Legii 193, promulgata in luna mai a acestui an si ale carei norme metodologice urmeaza sa apara in zilele urmatoare.

Astfel, tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate, precum si pentru cheltuieli sociale.

Tichetele de cresa se acorda doar angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap. Aceste tichete pot fi utilizate doar pentru achitarea taxelor la cresa si nu se poate acorda rest in bani.

Valoarea tichetelor de cresa se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii si este de 300 lei noi pe luna pentru fiecare copil aflat la cresa. Valoarea unui tichet cadou este cuprinsa intre 10 si 50 lei noi.

Decontarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa intre magazine si crese sau alte unitati educationale si unitatile emitente ale tichetelor se face numai prin intermediul unitatilor bancare.

Tichetele nu pot fi comercializate de catre salariati si de catre unitatile educationale, iar acest aspect constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 1000 lei vechi.