Victor Piturca il acuza in instanta pe Horia Ivanovici, directorul saptamanalului sportiv Fanatik, publicatie controlata pana mai ieri de Silviu Prigoana, pentru luare de mita. Selectionerul sustine ca Ivanovici abuzeaza de functia de prezentator de emisiune si de statutul de director la o publicatie sportiva pentru a obtine sume de bani in schimbul unor materiale mai usoare.

Fondatorul si fostul proprietar al ziarului, Silviu Prigoana, se spala pe maini de toata afacerea si vine in schimb cu noi idei de afaceri: o fabrica de avioane ultra-usoare. Magnatul renunta la sport in favoarea unui vis din gradinita.

Luptele dintre Victor Piturca si Horia Ivanovici continua cu fervoare. Ivanovici, directorul saptamanalului Fanatik si realizator al emisiunii Fanatik Show de pe OTV, este actionat in instanta de catre selectionerul nationalei pentru luare de mita.

Piturca a declarat ca e atacat continuu de Ivanovici in ziarul Fanatik, deoarece a refuzat sa-i plateasca acestuia suma ceruta de directorul saptamanalului pentru a “o lasa mai moale” cu articolele tendentioase. Victor Piturca sustine ca la proces vor fi audiati si alti oameni din lumea fotbalului care au avut parte de acelasi tratament din partea directorului Fanatik.

Tensiunea si replicile dure aruncate dintr-o parte in cealalta de catre Piturca si Ivanovici nu sunt un lucru nou. In urma cu o luna, la aceeasi emisiune, Victor Piturca l-a atacat foarte dur pe Ivanovici, cand selectionerul a povestit episoade socante conform carora directorul Fanatik ar fi primit mita de la impresarul Ioan Becali si de la patronul Stelei, Gigi Becali.

Fostul fotbalist a declarat pentru BZA ca Ivanovici a incercat sa-l santajeze si pe capitanul nationalei, Cristi Chivu. In plus, Piturca a sustinut ca el insusi a fost “tocat” de ziarist, deoarece a refuzat invitatiile la emisiunile sale. La randul sau, Horia Ivanovici nu s-a lasat mai prejos si a intors atacul impotriva lui Piturca.

In replica, ziaristul a amintit in diverse emisiuni de trecutul selectionerului si de posibilele comisioane pe care acesta le-ar incasa cand titularizeaza jucatori.

“Ma ataca tot timpul”

Victor Piturca sustine ca mai multi oameni din fotbal sunt santajati de catre Ivanovici. Acesta cere fotbalistilor sume mari de bani sub forma de “imprumut”, pentru a nu-i ataca in emisiunea pe care o are la OTV. In emisiunea “Nasul” din 14 septembrie a.c., Piturca se lansa in diverse acuzatii impotriva lui Horia Ivanovici: “Acest om (n.r.Horia Ivanovici) e perceput de colegii lui din presa ca un om care ia spaga, si spaga a luat. Ca eu, cand eram prieten bun cu Giovani Becali, stiam cum venea si ii pupa mana sa-i dea 100 de dolari”, “E o realitate, fiindca el in fiecare emisiune aminteste numele meu. (...) Ma ataca tot timpul. (...) Acum chiar il vanez si o sa-l dau in judecata pe acest individ.

Fiindca eu nu accept ca un analfabet sa se ia de munca mea. (...) A inceput sa ma judece pe mine un om care santajeaza oamenii”, si-a sustinut Piturca acuzatiile. El a povestit cum directorul publicatiei sportive Fanatik a incercat sa obtina bani si de la Cristian Chivu, capitanul echipei nationale.

“Chivu mi-a povestit urmatorul episod, ca si pe el, pana acum vreo luna, il ataca sistematic (...) S-a dus sa-i ia un interviu si la interviu i-a spus «Cristi, da-mi si mie 1.000 de dolari, ca-mi trebuie».

Si Cristi a spus «Cum sa-ti dau eu tie 1.000 de dolari? Pentru ce? Tu vii sa-mi iei mie interviu si sa-mi ceri dolari?» Ei, din momentul acela l-a tocat la fiecare emisiune”, a mai afirmat Piturca.

Spaga sau comision?

Ivanovici nu s-a lasat mai prejos si a declarat: “Nu accept lectii de moralitate de la un fost puscarias! Nu poate da lectii de moralitate presei in general si mie in particular un fost puscarias.

Suntem, probabil, singura tara din lume care are selectioner un om care a facut puscarie si care-si petrece noptile jucand barbut si pocher, in loc sa-si analizeze cu atentie adversarii din grupa.

In privinta mea, decat sa vorbeasca despre asa-zisele spagi pe care le-as fi luat cand aveam zece ani, ii recomand sa fie mai atent cu selectia, deoarece la acest capitol selectionerul puscarias este cel care lasa impresia de spaga, pardon ... de comision”, a mai sustinut Ivanovici.

O minge de fotbal pentru un avion

Daca schimbul dur de replici dintre cei doi nu mai starneste senzatie, nu acelasi lucru se poate spune despre declaratiile facute de Silviu Prigoana, fostul patron al saptamanalului sportiv Fanatik. Prigoana a afirmat ca tensiunile dintre cei doi nu-l privesc, deoarece el a renuntat in urma cu jumatate de an la publicatia sportiva Fanatik, in favoarea lui Ivanovici.

Mai mult, Prigoana lanseaza o noua bomba. Miliardarul a declarat ca doreste sa renunte la afacerile sale si sa investeasca intr-o companie de avioane ultra-usoare. Contactat telefonic de catre BZA, omul de afaceri a confirmat faptul ca acesta este un proiect mai vechi de-al sau. Dar si un vis mai vechi. “Mi-a venit ideea asta inca din gradinita.

Dar abia acum am si banii ca sa o pun in practica”, a afirmat ironic Silviu Prigoana. Acesta a marturisit ca doreste sa vanda toate afacerile pe care le are in prezent, dar a tinut sa precizeze ca totul depinde de pret. “E normal ca intr-o economie de piata functionala totul sa fie de vanzare, in afara de albumul cu pozele familiei.

Daca am o casa de un milion si cineva imi ofera pe ea doua milioane, o dau fara nicio problema. Dar fabrica de avioane ultra-usoare nu are nicio legatura cu vanzarea celorlalte afaceri ale mele. Nu sunt o persoana care sa trebuiasca sa vanda o afacere pentru a demara o alta”, a mai declarat Silviu Prigoana.

Domenii de miliarde

Silviu Prigoana, numit si “mogulul internetului”, detine cateva zeci de domenii .ro si .com, dintre care cel putin 40 numai pentru firmele si proiectele in care este si el implicat (inclusiv vantu.ro).

Cunoscut in primul rand pentru fondarea televiziunii Realitatea TV, magnatul este coproprietar al urmatoarelor posturi radio-TV: Etno TV, TvSport, Taraf TV, Sigma TV, Meteo TV, Max TV, Taifasuri FM, Manele FM, Jazz FM. De asemenea, el mai detine si revista Taifasuri, firma de salubrizare Rosal, cu care a si inceput, Rosal Ortopedic si, mai nou, RTL (Romanian Television of America).

“Regele niselor din Romania” sau “Regele gunoaielor”, cum mai este cunoscut Prigoana, a renuntat recent la ziarul Fanatik, pe care il detine acum Horia Ivanovici. Firma de avioane ultra-usoare a lui Prigoana se va numi Aerosal si va produce avioane sub franciza unui producator american.

Intrebat de ce s-a apucat de afaceri in acest domeniu, Prigoana a explicat ca in Romania concurenta pe aceasta piata este inexistenta, in timp ce clientela este “zdravana”. Mai mult, afaceristul a sustinut ca este mult mai usor sa construiesti un avion de acest tip decat sa construiesti o masina.

Silviu Prigoana nu a dorit insa sa comenteze acuzatiile pe care Victor Piturca i le aduce lui Horia Ivanovici, directorului saptamanalului sportiv Fanatik.