Directorul CNM Astra a anuntat ieri ca daca primarul Klaus Johannis nu convoaca o adunare a Asociatiei Sibiu 2007, in care sa se lamureasca multe din problemele actuale, el se vede nevoit sa isi dea demisia.

Lipsa scenelor daruite de Ministerul Culturii, modul in care s-au cheltuit cele 70 de miliarde de la Minister pentru pregatirea Capitalei Culturale, dar si recenta lansare a campaniei de promovare in care operatorilor culturali li s-a dar cu flit, sunt doar cateva din aceste probleme.

Evenimentul din week-end-ul trecut de lansare a campaniei de imagine a programului Sibiu Capitala Culturala l-a nemultumit profound pe Corneliu Bucur. Intr-un program in care operatorii culturali detin rolul principal, ei construind caramida cu caramida intreg programul Capitalei Culturale, tocmai ei au fost lasati deoparte la evenimentul de lansare, cand proiectele lor au fost cele prezentate.

Abia sambata, la vernisarea expozitiei “Normal”, acestia au primit invitatii. Directorul CNM Astra crede ca nici macar aceasta nu reflecta imagineaa reala a Sibiului. “Expozitia in sine, ca si continut si mesaj, intra in zona anormalului. Toata expozitia este o explozie de tinerete, ca si cum tot orasul ar fi un campus universitar”, a declarat Corneliu Bucur.

Surpriza va fi de partea turistilor straini care vor vedea aici mai mult persoane varstnice. Lipsa elementelor de promovare care sa faca din Sibiu si o destinatie turistica, l-au facut pe Bucur sa observe ca “acest lucru exprima o stare deficitara, eliptica, a modului in care a fost conceput programul”.

In baza acestor nemultumiri recente, dar si pe fondul celor mai vechi, privind mutarea scenelor primite de la Minister la Bucuresti, la Teatrul National, si modul in care intre 2004 si 2006 au fost cheltuiti banii pentru proiectul Capitala Culturala, Bucur se indoieste de claritatea si deschiderea cu care sunt luate deciziile importante in interiorul Asociatiei Sibiu 2007.

Drept urmare, zilele trecute acesta a trimis o scrisoare primarului Klaus Johannis prin care ii solicita convocarea unei adunari a asociatiei. “Daca Johannis refuza convocarea asociatiei in vederea discutarii problemelor importante ale Sibiului, nu se da curs solicitarii mele , imi voi depune demisia”, a conchis Corneliu Bucur.

El a mai adaugat ca toate deciziile Asocatiei se iau in spatele unui ecran , iar problemele Capitalei Culturale se rezolva intr-un cerc inchis. “In aceasta situatie, ce rost mai are Asociatia cand aflam din presa deciziile care se iau acolo?”, incheie Bucur.