Detinutii Penitenciarului de Maxima Siguranta Baia Mare, care au strigat in urma cu o luna pentru ca nu sunt lasati sa vorbeasca mai des la telefon si nu au mancare suficienta, s-ar putea sa dobandeasca un drept ce, sigur, i-ar face sa scoata doar sunete de placere.

Aderarea Romaniei la UE va imbunatati traiul celor aflati in inchisorile patriei, pentru ca oficialii europeni nu mai vor celule supraaglomerate si conditii improprii dupa gratii. Dupa 1 ianuarie 2007, reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor trebuie sa schimbe regulile, prin adoptarea unei noi legi privitoare la detentie.

Prevederea legala, care a starnit fiori de placere detinutilor si de groaza gardienilor, priveste darea in folosinta in fiecare penitenciar a unei celule conjugale, unde detinutii sa aiba posibilitatea sa petreaca 48 de ore in intimitate alaturi de sot sau sotie, dupa caz.

”Camera placerilor” trebuie sa fie izolata fonic, sa aiba pat dublu, dus, televizor si frigider. De asemenea, ”chiriasii” vor avea la dispozitie prezervative gratuite si un meniu mai bogat. Deocamdata, nu se stie ce se va intampla cu catusele, daca vor fi lasate in afara celulei ori vor ramane la purtator.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro