Directia Regional-Vamala (DRV) Arad va functiona intr-o cladire complet reconstruita dupa standarde occidentale, a carei valoare de constructie a ajuns la 58 miliarde lei vechi. Astfel, au fost construite spatii pentru depozitarea arhivei, mai multe magazii pentru depozitarea marfurilor confiscate, precum si birouri.

De asemenea, la parter, intr-o locatie speciala, au fost amenajate cinci garaje. Potrivit directorului DRV, Aurel Mateut, dupa modul in care decurg lucrarile la noul sediu din zona UTA, mutarea institutiei este preconizata sa aiba loc in cateva saptamani.

"Avem toate sansele anul acesta sa ne continuam activitatea in sediul nou construit. De asemenea, prognosticam ca lucrarile la vama de interior care va avea locatie in Zona Industriala Vest sa se finalizeze in primavara anului viitor.

Mutarea Biroului Vamal de Interior de pe strada Campul Linistii era necesara deoarece exista inconvenientul legat de obligativitatea automarfarelor de a tranzita zone aglomerate din municipiu", a spus Aurel Mateut.

In ceea ce priveste imobilul de protocol guvernamental de la Vama Nadlac, conform ultimelor intentii exprimate de conducerea Consiliului Judetean, acesta are toate sansele sa fie redat in folosinta. Edificiul, amenajat intr-o cladire foarte moderna, a fost finalizat in anul 1997, dar nu a fost utilizat decat o singura data.

In cei noua ani, imobilul s-a degradat, iar acum se intentioneaza reabilitarea lui, pentru a putea fi folosit in conditii optime. Ca o ipotetica sursa de finantare, CJ si Directia Vamala intentioneaza sa propuna Ministerului de Finante alocarea sumei necesare din banii colectati din taxele ecologice, percepute la frontiera.

Pentru ca sala de protocol trebuie sa aiba si utilitate, conducerea Consiliului Judetean a propus sa fie folosita pentru diverse evenimente, cum ar fi intalnirile bilaterale, vizite ale unor delegatii straine etc.

Investitia necesara se poate ridica la peste 3 milioane RON, dintre care se impune folosirea unei sume considerabile pentru efectuarea de reparatii la acoperis si peretii exteriori si dotarea cu mobilier, nu inainte de a se face o evaluare de o comisie speciala.