Loteria Romana a pierdut procesul intentat fostului director al sucursalei Cluj, Gheorghe Ciuca, sub acuzatia de abuz in serviciu. Acum, fostul director vrea sa dea in judecata Loteria si sa ceara despagubiri.

Gheorghe Ciuca a obtinut castig de cauza in urma unei hotarari judecatoresti pronuntata de Tribunalul Cluj. Fostul director spune ca a fost concediat pentru ca ar fi refuzat sa gireze o serie de afaceri dubioase.

In urma unei sesizari depuse de Gheorghe Ciuca, procurorii DNA au pornit dosarul in care sunt acuzati de evaziune fiscala fostul vicepremier George Copos, italianul cere sa fie repus in functie si intentioneaza sa solicite Loteriei despagubiri materiale si morale.

Gheorghe Ciuca este cel de la care a pornit dosarul in care Gheorghe Copos, Gilio Giuseppe Roza si fostul director al Loteriei, Nicolae Cristea.

Totul a pornit de la cumpararea unui spatiu comercial din Cluj in conditii suspecte. Un om de afaceri local, Stelian Ratiu ar fi sugerat ca loteria sa ii plateasca 4 miliarde de lei.

El i-ar fi oferit directorului 800 de milioane de lei din aceasta tranzactie. In cele din urma, desi Gheorghe Ciuca a refuzat, fostul director general Nicolae Cristea a cumparat spatiul comercial pentru 6,8 miliarde de lei.

Nicolae Cristea ar fi cumparat la suprapret si o serie de spatii comerciale de la compania Ana Electronic, controlata de George Copos.