Acum doua zile, o patrula de politisti de la Sectia 4 Ploiesti, aflata in misiune pe strada Mihai Eminescu, a fost oprita de locatarii unui bloc care prinsesera in flagrant un hot. Politistii l-au retinut pe infractorul in cauza, Gheorghe P. (59 de ani) din localitatea Comana (Giurgiu). Din cite se pare, profitind de neatentia proprietarului, Gheorghe a intrat in casa pe usa deschisa si a plecat cu un telefon Phillips in valoare de 2.500 RON, recuperat ulterior.

Hotul a fost retinut pe baza de ordonanta, urmind ca in orele urmatoare sa-i fie stabilit intreg "trecutul" infractional. A doua zi, el a fost prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Ploiesti, cu propunerea de arestare preventiva. Aici... surpriza! Pentru ca Baroul a refuzat sa delege un avocat pentru a fi acordata asistenta juridica, Gheorghe a fost eliberat. Motivul invocat de avocati pentru declansarea protestului lor la inceputul acestei saptamini este acela ca autoritatile au refuzat sa solutioneze intr-un fel sau altul plingerile lor legate de existenta unei asociatii avocatesti paralele.

Avocatii considera ilegala orice forma de exercitare a profesiei lor in afara prevederilor Legii nr. 51/1995. Pe de alta parte, reprezentantii baroului paralel, structura reprezentata de Pompiliu Bota, considera ca avocatii "vechi" vor sa isi pastreze monopolul asupra acestei profesii si ca absolventii de Drept vin la el pentru ca nu au putut intra in barourile "clasice", neavind bani pentru spaga ceruta la intrarea in profesia de avocat.

Pina cind conflictul dintre cele doua tabere va fi stins, raufacatorii vor fi eliberati pe banda rulanta, multi dintre ei fiind aproape imposibil de bagat din nou, dupa gratii, disparind de la domiciliile declarate la politie.