Ultimul apel mai deosebit a venit acum o saptamina, cind un tinar a petrecut peste 50 de minute la telefon cu un inspector al Primariei.

Plingere record

In dimineata zilei de 29 septembrie, „Telefonul primarului“ a sunat din nou. A raspuns inspectorul de serviciu Dan Colceriu. De cealalta parte a liniei, un student in an terminal la Agronomie a dorit sa reclame lipsa unei treceri de pietoni in zona in care locuieste. Pina acum, nimic neobisnuit.

Insa apelul a durat mai bine de 50 de minute, timp in care Adrian Hot a continuat sa-i explice inspectorului necesitatea unei treceri de pietoni in intersectia strazilor Ialomitei cu Fabricii de Zahar. „Baiatul avea foarte multe de povestit. Tin minte ca mi-a mai spus si despre cum isi petrece el timpul la facultate.

Probabil era singur acasa si nu avea cu cine sa povesteasca“, mentioneaza Dan Colceriu. Cu toate ca inspectorul Primariei a notat reclamatia apelantului, lui Adrian nu ii mai venea sa inchida. Asa ca a continuat cu explicatiile.

„Totodata, mi-a cerut si numele si sala in care ma poate gasi, pentru ca voia sa mai treaca pe la Primarie «pentru a mai schimba citeva cuvinte»“, si-a mai amintit inspectorul care raspunde la „Telefonul Primarului“.

„Alo, taxi?“

„Multa lume ne suna si ne reclama fel de fel de probleme de care noi nu prea raspundem“, explica o alta persoana de la serviciul 984. „Ne suna unii ca sa ne spuna ca nu le convine cum va fi amenajat Bulevardul Eroilor. O alta doamna ne apeleaza la fiecare doua-trei zile sa ne spuna ca este iradiata de institutul de vizavi de pe strada Cimpeni. Altii ne suna si ne injura.

Avem de-a face zilnic cu fel de fel de oameni“, povestesc cei de la capatul liniei 984. Un alt caz aparte il constituie cei care suna si cer taxiuri la diferite adrese. Se pare ca numarul Primariei este confundat foarte des cu numarul scurt al unei companii de taximetrie din oras.

„A sunat cineva la un moment dat si ne-a spus ca doua tinere goale il agreseaza fizic si sexual in fata Liceului de Muzica.

Se pare ca presupusele tinere «mincau fructe halucinogene dintr-un pom din parcul de linga Liceul de Muzica», cel putin de asta era convins clujeanul care ne-a sunat pe noi“, isi aminteste inspectorul Dan Colceriu cea mai trasnita reclamatie pe care i-a fost dat sa o auda.