Spre comparatie, consilierii din Suceava au fixat un tarif de 213 de lei/calorie, cei din Navodari (Constanta) -212 lei, Zalau -203 lei, Botosani -187 de lei, Buzau -185 de lei, Giurgiu -178 de lei, Brasov -174 de lei, Resita (Caras Severin) -157 de lei, Timisoara -149 de lei, Constanta -146 de lei.

Mai jos decat acestea se situeaza Bacau, Braila si Targoviste (Dambovita) -140 de lei, Bascov (Arges) -136 de lei, Petrosani (Hunedoara) si Focsani (Vrancea) -134 de lei, Pascani (Iasi) -131 de lei, Onesti -127 de lei, Craiova (Dolj) si Aninoasa (Hunedoara) -123 de lei, Vulcan (Hunedoara) si Galati -122 de lei, Lupeni (Hunedoara) -120 de lei, Maracineni (Arges) -116 lei.

"Anul trecut, pretul gigacaloriei la Cluj a fost de 107,5, majorarea fiind de 6%. Noul tarif a intrat in vigoare, la Cluj, de la 1 octombrie. Municipiul Cluj-Napoca se situeaza pe treapta cea mai de jos a tarifelor in Romania, fata de preturi aberante, precum cel din Suceava.

Despre alte orase din judet nici nu mai are rost sa discutam, pentru ca Dejul sau Turda ?au avut grija? sa le lase de restriste, sustine directorul economic al Regiei Autonome de Termoficare, Ioan Moldovan.

El a adaugat ca investitiile din 2006, in valoare de 12,5 milioane de lei, s-au concretizat in montarea de echipamente performante in centrale si la cazane, in automatizarea centralelor in proportie de 80%, pentru ca acestea sa nu mai necesite reglarea manuala.Nu se anunta o iarna deosebita fata de cea trecuta. In apartamentele clujenilor va fi cald si bine!, a asigurat Moldovan.

Mentionam ca, in cadrul sedintei Comitetului de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei, din 3 octombrie, au fost aprobate valorile preturilor locale de referinta pentru energia termica furnizata populatiei prin sisteme centralizate pentru o parte din localitatile in care actioneaza operatorii aflati in competenta directa de reglementare a institutiei, iar lista completa a fost publicata in 6 noiembrie.

Preturile locale de referinta pentru energia termica furnizate populatiei prin sisteme centralizate au fost instituite in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului Romaniei nr. 36/2006, fiind stabilite pe baza metodologiei preturilor locale de referinta si a sumelor necesare pentru compensarea combustibilului folosit pentru energia termica furnizata populatiei prin sisteme centralizate.

La randul lor, ajutoarele pentru incalzirea locuintei si facilitatile pentru plata energiei termice se vor acorda populatiei in conformitate cu prevederile legii.