El a negat ieri ca ar fi discutat cu PD despre crearea unui partid prezidential si a iesit la atac impotriva Aliantei portocalii, acuzind-o ca nu are programe pe diverse domenii.

Rus si-a dat cuvintul de onoare ca nu a discutat cu nici un lider al PD, nici cu presedintele Traian Basescu, despre infiintarea unui megapartid prezidential. „Nu am discutat niciodata cu Traian Basescu sau cu Vasile Blaga privitor la o eventuala colaborare sau cooperare intre PSD si PD. Din contra.

PSD si PD au fiecare viitorul lor, mai luminos sau mai putin luminos", a declarat ieri Rus. El sustine ca nu i s-a facut nici o oferta in calitate de lider al „Grupului de la Cluj" de colaborare cu PD sau cu presedintele Basescu.

„Cu ministrul Vasile Blaga am discutii exclusiv legate de Ministerul Administratiei si Internelor, de prestatia sa in piata interna si externa", a mai explicat acesta, adaugind ca astfel de informatii au fost lansate de catre reprezentantii Aliantei „D.A.", ca diversiuni pentru a schimba tema de la preocu-parile opiniei publice.

Presedintele PSD Cluj si-a exprimat speranta ca politicienii romani de stinga si dreapta sa aiba maturitatea necesara ca, dupa anul 2008, sa fie capabili sa stea la aceeasi masa, sa nu se jigneasca si sa nu se urasca, ci sa discute despre interesul national al Romaniei, dupa modelul german al colaborarii crestin-democratilor cu social-democratii. „Acest model poate naste pui vii.

Poate sa fie acel moment cind PSD, cu PNL, cu PD, sa stea la aceeasi masa si sa faca lista cu problemele de interes national ale Romaniei. Asa ar fi normal. Am o speranta ca dupa 2008, dar sub nici o forma inainte, partidele politice romanesti si politicienii sa discute despre interesul national al Romaniei", a afirmat Rus.

"Exclud alegerile anticipate in anul 2007. Eu nu-i cred pe domnii de la Alianta «D.A.» ca vor alegeri anticipate. Cred ca asa le este de draga puterea ca mierea de albine. Isi dau doar cu parerea, dar nici unul nu vrea anticipate. Ca sa fie astfel de alegeri trebuie sa vrea toti. " - Ioan Rus - presedinte PSD Cluj