Litigiul pentru sediu intre Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) si Oficiul Judetean pentru Cadastru si Amenajarea Teritoriului (OJCAT) Sibiu s-ar putea incheia in aceste zile. Magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au dispus respingerea unei actiuni in instanta initiata impotriva APIA de catre OJCAT.

Cele doua institutii isi disputa dreptul de a ocupa etajul doi al imobilului Directiei Agricole, dupa ce Guvernul, prin H.G. 113/2006, alocase spatiile respective pentru activitatea reprezentantei sibiene a Agentiei de Plati (structura organizata pentru derularea fondurilor europene nerambursabile destinate zonelor rurale).

Conducerea OJCAT considera, insa, ca spatiile respective ii apartin si ca o serie de nereguli aparute anii trecuti in cadrul operatiunilor de restructurare a Ministerului Agriculturii, in momentul in care oficiile de cadastru au fost excluse din cadrul ministerului, au facut ca acestea sa intre gresit in patrimoniul altei institutii.

Instanta a decis ca aplicarea H.G. 113 nu poate fi suspendata si ca sediul aflat in litigiu trebuie fie atribuit APIA pentru buna desfasurare a activitatilor.