Presedintele PD Timis, Dorel Borza, a anuntat, ieri, care este scopul politic al filialei pentru anul 2008. Astfel, democratii vor ca fiecare localitate din judet sa fie condusa de un primar apartinand acestei formatiuni politice. Pana acum, si prin metoda "usi deschise", PD a reusit sa ajunga la un numar de 34 de primari si 42 de viceprimari.

Metoda nu este considerata, insa, de conducerea filialei drept "racolare", ci mai degraba una de reintoarcere la matca politica a edililor care au trecut la PSD in perioada 2000-2004. In plus, democratii au deja candidati la sefia primariilor pentru 70 la suta din localitatile judetului, primii pe liste fiind chiar edilii in functie.

Totodata, nemultumit de activitatea a circa 25 de organizatii din judet, Dorel Borza doreste sa dizolve birourile de conducere si sa numeasca in functii oameni noi. Primul birou desfiintat va fi cel din comuna Gavojdia, unde fostul primar PSD a trecut la democrati.

Danut Stoica va conduce organizatia PD din localitatea amintita, chiar daca oamenii l-au ales ca edil pe vremea cand era membru social-democrat.

Urmatorul birou dizolvat va fi cel al comunei Tomesti, in timp ce situatia celorlalte organizatii locale va fi atent analizata in perioada urmatoare.

Liberalii le ureaza succes, PSD ii ia in ras pe democrati

Colegi de coalitie, liberalii timiseni, au anuntat ca le doresc succes democratilor in indeplinirea acestui "vis politic". Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al filialei PNL, Ciprian Jichici, a spus ca nu vrea sa locuiasca intr-un judet in care toti primarii ar proveni din acelasi partid, fie el si coleg de alianta.

Liberalii detin, in prezent, 22 de primarii din judet, iar in alte 20 are viceprimari.

In schimb, presedintele PSD Timis, senatorul Ilie Sarbu, a luat in ras declaratiile lui Dorel Borza. "Liderul democrat e afectat de toamna prelungita. Sau o fi de vina ameteala aceasta a puterii", a spus parlamentarul.

Sarbu a mai afirmat ca este imposibil ca PD sa ajunga la o asemenea "performanta politica" si ca Borza este "luat de val".

PSD are, la aceasta ora, 30 de primari si 21 de viceprimari in judet.