Primaria Cluj-Napoca a amanat din nou desemnarea firmei castigatoare a licitatiei pentru construirea unui cartier rezidential in zona Lombului. Motivul il constituie suprafetele diferite de teren cu privire la care cele doua finaliste, societatile "Impact" si "Iberest", au conceput planuri urbanistice. In total, municipalitatea dispune de 204 de hectare.

Planul consortiului portughez "Iberest" vizeaza amenajarea a 150 de hectare, iar cel al companiei "Impact" vizeaza amenajarea a 100 de hectare. Prima dintre aceste companii a oferit Primariei 27 la suta din suprafata viabilizata, iar "Impact" a oferit 33 la suta. Aceste parcele ar urma sa fie oferite tinerilor casatoriti care do-resc sa isi ridice locuinte acolo.

In plus, fiecare societate va oferi municipalitatii 75 de locuinte sociale si jumatate din profitul rezultat din vanzarea cartierului. Planurile trebuie avizate joi si in Comisia de Urbanism.

Cele doua oferte au fost deja avizate pozitiv de catre serviciul juridic al Primariei si de catre ANAF. "Impact" SA este condusa de clujeanul Dan Popp, iar "Iberest" provine din Portugalia. Competitia este extrem de dura. Conducerea "Impact" SA a trebuit sa faca fata unor acuzatii de manipulare a Bursei din Bucuresti.

Conducerea firmei a trimis un comunicat de presa agentiilor de stiri in care anunta ca a castigat licitatia.

In timp ce informatia era postata pe fluxurile de stiri, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, sustinea o conferinta de presa in care anunta numele celor doua firme finaliste. Cu toate ca informatia a fost falsa, actiunile "Impact" au crescut spectaculos pe Bursa. Angajatii firmei au recunoscut apoi ca au trimis din greseala comunicatul in care apareau drept castigatori ai licitatiei.