Doua gasti interlope, care fac "legea" in localurile din municipiul Timisoara, s-au incaierat, pe viata si pe moarte, joi seara, intr-un cartier din orasul de pe Bega. Un autoturism de lux marca BMW X5 a fost atacat cu gloante de cauciuc de ocupantii altor doua autovehicule, dupa care a fost declansata o urmarire ca-n filme.

A fost sesizata politia, insa pana cand echipele de interventie au sosit la locul incidentului atacatorii au disparut.

In urma cercetarilor demarate de oamenii legii s-a stabilit ca incidentul are la baza o reglare de conturi intre doua grupari interlope locale. Victimele incaierarii sunt cunoscutii frati Corneliu si Gheorghe Baluta, aflati de mai multa vreme in conflict cu personalul de paza al unor baruri din municipiu.

Purtatorul de cuvant al IPJ, comisarul-sef Serban Pittner, a precizat ca apelul telefonic a fost dat chiar de cei doi frati. Acestia au alertat politia, dupa ce mai multi indivizi aflati la bordul a doua masini au pornit in urmarirea lor, deschizand foc de arma asupra BMW-ului in care se aflau.

In timp ce se aflau in zona Calea Buziasului, fratii Baluta sustin ca au vazut ca din spate se apropie in viteza doua autoturisme. La un moment dat, urmaritorii au declansat un atac cu pietre si gloante de cauciuc. Dupa ce au reusit sa se apropie, atacatorii au scos un topor, reusind sa opreasca deplasarea BMW-ului.

A urmat un nou atac, atat parbrizul, farurile, cat si caroseria masinii de teren fiind facute praf. De teama sa nu fie omorati, cei doi frati sustin ca au reusit sa coboare din masina si sa fuga, abandonand autovehiculul in apropierea fabricii de bere.

In urma investigatiilor efectuate, anchetatorii au reusit sa identifice patru posibili suspecti. "Toti sunt cunostinte mai vechi ale politistilor, pe numele acestora fiind intocmite mai multe dosare de cercetare penala pentru infractiuni cu violenta, precum si de loviri, vatamari corporale grave sau distrugeri, dosare aflate in prezent pe rolul instantelor", a mai afirmat Pittner.

Deocamdata, mobilul real al atacului a ramas invaluit in mister.