PD Cluj nu a ramas indiferent la brosura lansata de PSD la sfarsitul saptamanii trecute, care vehiculeaza o abordare critica a activitatii actualei guvernari. Replica democratilor clujeni evidentiaza mai ales faptul ca PSD nu a prezentat nici un bilant al activitatii sale din ultimii doi ani, multumindu-se sa profereze constant critici la adresa Aliantei.

Democratii clujeni au dat raspuns criticilor aduse de PSD, prin vocea presedintelui PD Cluj, deputatul Daniel Buda. Acesta subliniaza faptul ca “un partid care se pretinde social-democrat, de factura europeana si membru al Internationalei Socialiste, nu poate prolifera discursuri si sloganuri care fac aluzie la lupta de clasa”.

Presedintele PD Cluj considera ca prin ultima analiza a guvernarii intitulata “Bogatii, mai bogati! Saracii, mai saraci!” PSD demonstreaza ca nu a invatat nimic in cei doi ani de opozitie si, mai ales, nu si-a reformat nici discursul, nici modul de face politica. Daniel Buda apreciaza ca PSD-ul ar fi trebuit sa prezinte si un bilant al activitatii sale ca partid de opozitie.

Deputatul democrat considera ca PSD, in loc sa se preocupe de opozitia constructiva, a fost mai interesat de lupta pentru functiile interne si de scandalul impartirii datoriilor din campania electorala.

PSD Cluj a lansat la sfarsitul saptamanii trecute a doua brosura a partidului “Fapte si minciuni ale PD-PNL Guvernul Aliantei Portocalii. Bogatii, mai bogati! Saracii, mai saraci!”. Documentul, lansat la nivel national, vehiculeaza o abordare critica la adresa actualei guvernari.

Presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, a criticat modul de conducere al Guvernului si a afirmat ca problemele care se gasesc la Cluj sunt similare in toata tara. Rus a acuzat Alianta de proasta gestionare si a insinuat ca la Cluj au fost atrase mai multe fonduri datorita faptului ca Emil Boc este si presedinte al PD.

Rus a declarat ca PD a folosit tactici de intimidare atunci cand a atras o serie de primari social-democrati in randurile PD, carora le-a promis fonduri pentru primarii, daca se inscriu in PD.