Liderii celor 16 filiale ale PNL din Transilvania si Banat au adoptat o rezolutie comuna prin care cer conducerii centrale a partidului excluderea suporterilor lui Teodor Stolojan. In opinia lor, acestia s-ar face vinovati de tentativa de a rupe partidul.

Liberalii ardeleni au facut o adevarata declaratie de fidelitate fata de conducerea partidului, despre care afirma ca promoveaza principiile moderne ale liberalismului si valorile democratiei de partid. Tot ei cer organizatiilor teritoriale sa ia atitudine fata de lansarea Platformei Stolojan.

In opinia liberalilor ardeleni, aceasta grupare ar avea menirea sa destabilizeze si sa scindeze partidul. Ei mai sustin ca membrii Platformei ar fi simple unelte in mana celor care ar fi speriati de credibilitatea PNL in plan european si de bunele rezultate ale Guvernului Tariceanu.

Documentul este semnat de ministrii Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si Apararii, Teodor Atanasiu. Lor li se alatura presedintii consiliilor judetene din Cluj, Brasov, Maramures, Hunedoara, precum si primari, parlamentari sau lideri ai organizatiilor de tineret ale PNL din cele 16 judete.