Compania Electromagnetica Bucuresti a intrat pe piata regionala a energiei. Compania a cumparat 10 microhidrocentrale in Suceava.

In schimbul acestora, firma bucuresteana a platit companiei Hidroelectrica suma de 5,6 milioane de euro. La licitatie a mai participat doar firma Romenergo.

De asemenea, Hidroconstructia a cumparat, cu un milion de lei noi, doua microhidrocentrale de pe raul Iuhod, in judetul Mures. Hidroconstructia a fost singurul participant la licitatie.

Hidroelectrica mai are de vanzare cinci microhidrocentrale pe raul Casin, in judetul Bacau, evaluate la minim 4,2 milioane de lei noi. De ele sunt interesate Hidroconstructia si un consotiu portughez.

La vanzare au fost scoase si trei microhidrocentrale de pe raul Iod din judetul Mures, evaluate la minim trei milioane de lei noi. La licitatie vor participa Hidroconstructia si Electrogrup.

Hidroelectrica trebuie sa vanda, pana la finalul anului viitor, cele 150 de microhidrocentrale functionale pe care le detine, din pricina angajamentelor asumate fata de Comisia Europeana. O astfel de unitate are o putere instalata de 10 MW.