Celebra Casa de Productie “Sahia Film” revine in atentia publicului cu o noua productie, intitulata “Pam Para Ram”.

Filmul este o comedie savuroasa de situatie, avand in distributie actori cunoscuti ai marelui ecran, precum Nicodim Ungureanu, Dorin Andone, Manuela Golescu sau Ioan Albu. Scenariul este inspirat dintr-o intamplare reala, petrecuta in Republica Moldova, si are ca subiect un grup de lautari, tocmiti sa cante la o nunta, unde nu vor ajunge niciodata, tocmai datorita comicului de situatie.

Un lucru impresionant este acela ca locatiile filmarilor sunt cele pe care le-au ales si producatorii filmului “Cold Mountain”.

Pentru Studioul Cinematografic “Sahia Film”, aceasta productie reprezinta o premiera, intrucat pana in prezent in box office-ul societatii nu exista un film artistic, cu atat mai putin o productie realizata impreuna cu colegii din Moldova.

Colaborare cu “Moldova Film”

Colaborarea pentru filmul “Pam Para Ram” a inceput luna trecuta, cu ocazia Festivalului International al Producatorilor Independenti de Film de la Constanta. La eveniment, “Sahia Film” a acordat un premiu casei de productie “Moldova Film”, pentru scurt metrajul “Sasa, Grisa si Ion”.

Dupa festival, o parte din echipa de producatori din Republica Moldova a semnat un contract cu societatea romana pentru productia unui film de scurt metraj, avandu-l ca scenarist si regizor pe Petru Hadarca. Producatorii au dorit astfel sa demonstreze ca se poate face film in Romania si pe bani putini.

“Este laudabil si dorim ca cinematografia romaneasca sa evolueze in acest sens pozitiv, deoarece avem nevoie de o recunoastere internationala a scolii romanesti de film. Prin acest mediu-metraj, realizat la Studioul Cinematografic Sahia Film, noi am demonstrat ca se poate face film in Romania in doua variante: pe bani seriosi sau cu sufletul alaturi de un proiect in care crezi.

Echipa filmului «Pam Para Ram» a ales cea de a doua varianta”, au declarat producatorii.

Sahia Film a reusit intr-un an sa se redreseze din punct de vedere economic si sa redevina o marca romaneasca de succes.