Stolojan s-a dus, au ramas Antonescu si Orban

Boc a infirmat orice informatie potrivit careia PD ar fi fost consultat in legatura cu platforma politica lansata de grupul Stolojan - Stoica. „Nu am primit nici macar un document referitor la acest lucru", a mai spus presedintele PD.

"Mai in gluma, mai in serios, avem o mica problema, noi, cei din PD, pentru ca o parte dintre cei care au semnat nasterea Aliantei sint in afara PNL, o parte din cei care ataca Alianta sint in structurile de conducere", a declarat Boc, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PD de ieri.

Persoanele vizate de afirmatiile acestuia sint Theodor Stolojan, artizan al Aliantei, acum exclus din PNL, respectiv Crin Atonescu si Ludovic Orban, critici ai Aliantei si cu pozitii foarte importante in cadrul conducerii partidului. In opinia lui Boc, aceasta situatie tine Alianta sub un semn de intrebare.

Totusi, sustine Boc, lansarea platformei Stolojan - Stoica este strict o problema interna a PNL. „Noi nu am fost contactati si nu am contactat pe nimeni din cei care au redactat platforma liberala. Dupa decantarea lucrurilor din PNL, vom continua discutiile", a spus Boc.

Fuziunea nu trebuie abandonata, sustine Boc

In opinia liderului democrat, „proiectul politic al Aliantei PNL-PD nu este implinit fara fuziunea celor doua formatiuni, care ar fi insemnat ducerea pina la capat a acestui proiect politic. Pe parcurs au aparut unele derapaje, dar asta nu inseamna ca acest proiect politic extrem de important trebuie sa fie abandonat", sustine Boc.

El a precizat, inca o data, ca, desi PD a reinnoit propunerea de fuziune facuta catre PNL, de data aceasta nu s-au trasat termene. „Asteptam in continuare punctul de vedere al PNL", spune Boc.

Declaratiile sale vin la o zi dupa ce consilierul prezidential Theodor Stolojan, fostul presedinte al liberalilor Valeriu Stoica, alaturi de fosti membri ai partidului, au lansat, la Pitesti, un proiect de platforma liberala pentru unitatea fortelor politice de dreapta.