Cele trei persoane arestate la cererea procurorilor anticoruptie in dosarul mitei de la combinatul Sofert Bacau au fost trimise in judecata. Cei trei arestati sunt acuzati ca ar fi primit mita 75.000 de euro de la administratorul unei societati din Bucuresti.

Mituitorul, care a si denuntat cele trei persoane, dorea sa obtina o solutie favorabila intr-o contestatie legata de vanzarea la licitatie a bunurilor combinatului Sofert. Acesta este in faliment.

Primul dintre cei trei arestati se numeste Dan Dimitrie Hauca si este de profesie consilier juridic. El era reprezentantul AVAS in judetele Bacau si Vrancea. AVAS detinea 14 la suta din actiunile Sofert.

Cel de-al doilea este tot consilier juridic si se numeste Alexandru Ciprian Rusu. El era reprezentantul lichidatorului, SC Sierra Quadrant SRL.

Cel de-al treilea arestat, Vasile Dumbrava, este tocmai fostul sef al serviciului anticoruptie din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Bacau. El este in prezent cadru didactic la Universitatea George Bacovia din Bacau.