Belu si Ciurdorean au detinut in coproprietate, pana in 2003, firmele Armador si Euphoria. Prima societate are ca obiect de activitate casele de amanet. Ajunsa la faliment din cauza neonorarii datoriilor la bugetul statului, Armador risca sa atraga si falimentul societatii Euphoria.

Cei doi asociati au cazut la intelegere astfel: Belu prelua in calitate de unic asociat firma falimentara, iar Ciurdorean devenea unic actionar al societatii Euphoria, care detine in Cluj-Napoca clubul cu acelasi nume.

Primaria, trasa pe sfoara

Iesita de sub amenintarea falimentului, societatea Euphoria si-a extins zestrea imobiliara. In 2004, Belu a vandut societatii Euphoria un apartament din imobilul situat in Piata Muzeului, la nr. 4, aflat in proprietatea societatii falimentare Armador. Euphoria a intrat, astfel, si in posesia unei magazii, aflata la subsolul cladirii, atasata apartamentului.

Extrasul CF al acestui spatiu in care se afla acum clubul Euphoria mentioneaza existenta a trei camere, fara a specifica suprafata exprimata in metri patrati. Acest impediment i-a permis lui Ciurdorean o miscare inteligenta.

Cele doua camere aflate la intrarea in club au fost transformate intr-una singura, si pentru ca extrasul CF stipula existenta a trei camere, a treia camera a fost inventata prin ocuparea unei alte pivnite apartinand Primariei Cluj-Napoca.

Imobilul din Piata Muzeului nr. 4 apartine aproape in totalitate Primariei, fiind obiectul unui proces de revendicare. Pana la solutionarea cauzei, pivnita ocupata apartine, conform legii, Primariei. Extrasul CF incomplet i-a permis lui Ciurdorean sa obtina un credit de la BCR.

Mai mult, Primaria este pacalita si datorita faptului ca societatea Euphoria SRL administreaza doua apartamente aflate in acelasi imobil, pe care Primaria le-a inchiriat pe considerente sociale lui Remus Moldovan (ap. 7A, aflat la parterul cladirii) si Emese Szabo (ap. 11A, aflat la etajul I).

Moldovan si Szabo au plecat din tara si au lasat societatii Euphoria, spre intretinere, cele doua apartamente. Ciurdorean achita, astfel, o chirie modica Primariei si si-a mutat birourile in apartamentele sociale.

Viceprimarul Adrian Popa justifica lipsa de atitudine a Primariei vis-a-vis de extinderea clubului Euphoria prin faptul ca institutia pe care o reprezinta nu poate solicita iesirea din diviziune a imobilului de la nr. 4, din Piata Muzeului, deoarece procesul de retrocedare este pe rol.

Astfel, verificarea apartamentelor din cladire pe baza extrasului de carte funciara nu poate fi edificatoare. Primaria nu a fost informata despre folosirea de catre Euphoria a apartamentelor sociale 7A si 11A. Dupa ce ZIUA de Cluj i-a prezentat viceprimarului acest caz, Adrian Popa a dispus alcatuirea unei comisii de control, care va avea termen trei zile pentru a raporta situatia din teren.

Trebuie demonstrat ca Am intrat abuziv in spatiu

Ciurdorean a negat, vizibil iritat, informatiile care il vizeaza. Eu am fost deja cercetat penal in aceeasi problema, in urma declaratiei unui vecin. In urma cercetarilor, am fost achitat, iesind de sub urmarirea penala. Mai mult decat atat, acest spatiu este inscris in cartea funciara.

Pentru restul de imobil (pivnita ocupata prin extindere - n.red.) exista o promisiune de vanzare-cumparare cu fostul proprietar, care revendica tot imobilul.

Dupa repunerea acestuia in drepturi, voi achizitiona spatiul care face obiectul acestui pre-contract. Exista acte in acest sens, care se pot verifica. Trebuie demonstrat ca am intrat abuziv in spatiul respectiv, precizeaza patronul clubului Euphoria.

Apartamentele 7A si 11A, care sunt inchiriate de Primaria Cluj-Napoca ca locuinte din fondul de stat lui Moldovan si Szabo, au fost lasate spre administrare clubului, se justifica Ciurdorean, motivand ca aceste apartamente oricum nu mai pot fi inchiriate prin lege de catre Primarie.