Anuntat inca de la ultima cintare a acestora la Cluj, cu mai bine de un an in urma, concertul face parte din turneul „Phoenix Baba Novak Tour 2006“, destinat promovarii celui mai recent album al acestora.

Surpriza acestui turneu consta in faptul ca spectatorii vor primi gratis DVD-ul promovat cu acest prilej. Acesta cuprinde piese ca „Baba Novak" si „Andrii Popa", precum si inregistrari din concert si videoclipurile pieselor „Mila 2 de linga 3" si „Zori de zi".

Componenta Phoenix in acest turneu este: Nicolae Covaci (chitara, voce), Josef Kappl (chitara bas, voce), Mircea Baniciu (voce, chitara), Ovidiu Lipan „Tandarica" (tobe), Mani Neumann (vioara, blockfl?te), Cristi Gram (chitara, backing vocals), Ionut Contras (backing vocals, percutie).

Despre albumul care inca nu era inregistrat, Nicu Covaci declara la ultimul concert Phoenix la Cluj-Napoca ca si-au propus lansarea unor piese mai elaborate, dar mai cu seama vesele. „Lumea ne stie de incrincenati si intunecati, am vrut sa aducem altceva, nu mai e rockul zbughit din anii '70...

Baba Novac e unul din eroii copilariei mele, demult planuiam sa il si cintam...", a explicat artistul. Artistul a mai precizat ca imprimarea acestuia urma sa aiba loc la Phoenix Records, casa de discuri creata de trupa in ultimii ani. „Dupa tot ce am indurat de la cei din industria muzicala romaneasca, am hotarit sa ne promovam singuri.

Si pe altii, daca se dovedesc de calitate...", a mai adaugat. Cu acelasi prilej, Mircea Baniciu a marturisit ca are un sentiment aparte legat de CCS Cluj-Napoca. „Sala aia e absolut la fel ca in urma cu citeva zeci de ani, traiesc si acum la concertele de acolo o senzatie acuta de intoarcere in timp...", a dezvaluit acesta. Biletele de intrare la concert costa 30 RON si pot fi achizitionate de la CCS.

"Baba Novak" poposeste in zece orase

Prima parte a turneului de promovare a albumului „Baba Novak" a inceput in 11 octombrie, cu un concert la Constanta, urmat de altele la Braila, Brasov, Pitesti, Craiova si Arad. Dupa concertul de miine de la CCS Cluj-Napoca, rockerii mai au in program recitaluri la Bistrita (22 octombrie), Iasi (23 octombrie), Bucuresti - Sala Polivalenta (25 octombrie).