Competitia pentru construirea unui cartier la Cluj are un castigator. Este vorba de compania Impact, condusa de omul de afaceri Dan Popp.

Proiectul imobiliar este unul dintre cele mai importante din Transilvania. Compania Impact a castigat licitatia pentru construirea unui cartier pe Dealul Lombului din Cluj, care este de fapt ultimul mare teren disponibil in oras.

Oferta firmei Impact a fost preferata in locul celei depuse de compania portugheza Iberest. Potrivit directorului tehnic al Primariei Cluj, Sorin Apostu, membrii comisiei de licitatie au optat in favoarea companiei Impact pentru ca aceasta a oferit municipalitatii un procent mai mare din suprafata cartierului.

Cele doua planuri urbanistice deuse de companiile concurente difereau considerabil. Planul Iberest viza amenajarea a 150 de hectare iar cel al companiei Impact se refera la amenajarea a 100 de hectare.

Compania portugheza a oferit Primariei 27 la suta din suprafata viabilizata iar Impact a oferit 33 la suta. Aceste parcele ar urma sa fie oferite tinerilor casatoriti care doresc sa isi ridice locuinte acolo.

In plus, fiecare firma va oferi municipalitatii 75 de locuinte sociale si jumatate din profitul rezultat din vanzarea cartierului. Planurile de construire a unui cartier pe Dealul Lombului dateaza de pe timpul fostului primar, Gheorghe Funar.

Acesta a si comandat de altfel un studiu unei companii din Ramnicu Valcea. Acest studiu a fost finalizat in anul 1997.

Impact a participat si la licitatia pentru construirea unui alt cartier, pe pasunea din Someseni. Contractul a fost insa castigat de compania Trigranit.

Holdingul Trigranit pierduse, la randul sau, cu cateva luni inainte, contractul pentru construirea primului mall din Cluj, in favoarea companiei Iulius Group.