Bandele de infractori romani din Spania fac aliante cu albanezii si ucrainienii. Politistii spanioli spun ca este o premiera in Spania si au descoperit acest fenomen dupa ce o banda mixta a jefuit un supermarket.

Spaniolii spun ca, in acest gen de aliante, romanii, albanezii si ucrainienii isi impart tipurile de infractiuni si teritoriile pe care actioneaza, insa au uneori si actiuni comune. Politistii spanioli spun ca bandele de infractori devin din ce in ce mai specializate si mai greu de prins.

Banda de romani, albanezi si ucrainieni a reusit sa intre intr-un supermarket prin sistemul de aerisire, fara ca vreunul dintre paznici sa ii auda. Au furat bani, telefoane mobile, bijuterii si camere foto digitale. Ancheta a durat cateva luni, banda fiind urmarita pentru 15 furturi din magazine, iar politistii i-au prins pe faptasi abia miercuri, 18 octombrie.

Erau 19 persoane, dintre care 14 romani, fiecare cu rolul sau in banda. Albanezii se ocupau de executia loviturilor, romanii selectau posibilele obiective, planuiau modul de acces si se ocupau de vanzarea bunurilor in Romania. Politistii au gasit aproximativ 270.000 de euro in locuintele celor 19. Toti cei 14 romani vor fi expulzati.