Membrii comisiei de licitatii pentru desemnarea societatii care va construi noul cartier de locuinte din Dealul Lomb au decis ieri in favoarea societatii bucurestene Impact SA.

Pentru departajarea societatilor concurente, comisia de licitatii a cerut si avizul consultativ al Comisiei de urbanism din cadrul Primariei clujene. Din pricina faptului ca decizia Comisiei de urbanism a fost favorabila ambelor proiecte, membrii Comisiei de licitatii au hotarat ca departajarea societatilor sa fie facuta dupa un criteriu cantitativ.

SC Iberest SA a oferit municipalitatii 27% de teren edificabil din suprafata totala de teren pusa la dispozitie de catre Primaria Cluj Napoca pentru construirea noului cartier de locuinte din Dealul Lomb, adica 300 de apartamente care vor sta la dispozitia persoanelor defavorizate.

Contraoferta celor de la SC Impact SA a fost de 33% din acelasi teren pus la dispozitie pentru construirea acestui nou cartier clujean, ceea ce inseamna 55 de ha teren edificabil. Sorin Apostu, presedintele comisiei de licitatie pentru realizarea cartierului din Dealul Lomb, a declarat ca votul a fost unanim favorabil in favoarea SC Impact SA.

Acesta a mai declarat ca societatea castigatoare va trebui sa respecte neconditionat termenii contractuali impusi de catre Primaria Cluj Napoca. Contractul cu SC Impact SA se va realiza pe parcursul a doua etape.

Prima cerinta prevede realizarea unui plan urbanistic zonal fiabil, iar cea de-a doua etapa prevede ca societatea Impact SA sa respecte in totalitate cadrul ofertei depuse la primarie pentru construirea acestui nou cartier de locuinte. Sorin Apostu a precizat ca in cazul nerespectarii acestor cerinte contractul va fi reziliat.

TIn cazul omiterii unei etape contractuale, totul se anuleaza fara implicarea instantelor de judecata. De asemenea, daca societatea nu va respecta termenii ofertei, municipalitatea nu va face nicio plata, iar investitia va trece in patrimoniul local”, a mai declarat Apostu. Termenul de a contesta aceasta licitatie este de 7 zile de la data anuntarii unui castigator.

De asemenea, in cazul unei contestatii se va intocmi o alta comisie care va trebui sa rezolve eventualele nereguli sesizate.