Ca sa-si stearga urmele mirosind a petrol, Adrian Filip, Presedintele PSD Viseu de Sus ameninta cu moartea „curiosii”

El a instituit in intregul judet un imperiu al fricii. De amenintarile lui n-au scapat politisti, comisari ai Garzii Financiare si nici jurnalistii care cauta sa-i demaste afacerile mai necurate, ca n-avem dovezi absolute cum ca tot ce a facut acest om pana acum ar fi ilegal.

De cate ori a fost incoltit, Adrian Filip s-a prevalat de bunele relatii pe care le are cu liderul PSD Mircea Pascu, fost Ministru al Apararii, precum si de influenta pe care o are „la centru”. Coincidenta sau nu, dar Adrian Filip a facut nenumarate afaceri cu petrol [i reziduuri petroliere inclusiv cu unitati militare. UM 01038 Borsa a fost mai apoi desfiintata.

La fel si Gara CFR Borsa, in triajul careia vagoanelor cisterna cu reziduuri petroliere aduse de la Rafinaria Bradu, \n care vagoanelor li se schimbau destinatiile finale. Marfa care trebuia sa ajunga direct la unitatile militare, trecea mai intai prin curtea unei firme din Sighetu Marmatiei, via Oradea, \n spatele careia sunt oameni dati in urmarire generala acum.

Amenintari cu moartea aduse unui ziarist

Afland de faptul ca ma interesez expres de o simpla si banala fotografie de-a sa - nici a`car n-avea atunci stiinta ca era vorba de afacerile pe care le-a facut cu petrol si reziduuri petroliere - omul de afaceri Adrian Filip, presedinte in exercitiu al Organizatiei orasenesti Viseu de Sus a PSD-ului morosan a trecut imediat la amenintari si la intimidari.

Aflase ca i-am cautat fotografia la sediul central al PSD Maramures, unde dl Toma mi-a spus ca „n-are” asa ceva. Am solicitat apoi purtatorului de cuvant Catalin Chereches fotografia buclucasa. Nu numai pe a lui Adrian Filip, ci si pe cele ale celorlalti lideri judeteni. Pana reusim noi, ca publicatie aflata la \nceput de drum, sa ne facem o arhiva foto consistenta.

Mi-e imposibil sa redau aici - dincolo de faptul ca deontologia profesionala ma obliga sa ma abtin de la redarea unor vulgaritati! - ceea ce mi-au auzit urechile marti, 17 octombrie, intre orele 18 [i 19. Prima sesiune de injuraturi au fost un adev`rat delir verbal al \mpricinatului.

Asa am aflat faptul ca imi sunt deja numarate zilele, ca sotia imi va fi rapita si violata in ultimul hal, ca voi fi batut pana voi fi paralizat si imobilizat intr-un carucior cu rotile. Ca si alti sase maramureseni care i s-au opus lui Adrian Filip, care-au indraznit sa se ia „de piept” cu el.

Asa am descoperit - inca o data! - cst de vast este dictionarul limbii romane si cat de multe injuraturi exista pe acest pamant. Inimaginabil de multe, va asigur eu! Adrian Filip s-a dovedit a fi un adevarat „academician” la acest capitol. Poate singurul la care exceleaza cu adevarat!

Am mai aflat cu acea ocazie ca voi fi "demascat” cu trecutul meu „dubios” in toate publicatiile din Maramures.

De parca nu s-ar petrece deja acest fapt de mai bine de doua luni in „Jurnalul de vineri” si in „Hora locala”! Ambele publicatii date acum de mine in judecata! Am mai aflat ca n-o sa mai am „in veci” loc de munca \n Maramures, ca n-o sa mai lucrez niciodata ca ziarist, ca redactia ziarului pe care-l conduc va sari in aer, ca eu si colegii mei vom fi pur si simplu calcati in picioare exact in locul in care vom fi prinsi, ca va trebui sa-mi feresc spatele, „ca nici n-o sa stiu cine si cand va infige cutitul in mine”. Plus alte multele! Mult prea multe pentru o viata, darmite pentru o singura ora!

Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca si Catalin Chereches mi-a recunoscut telefonic ca a fost si el, \n acelasi interval orar, amenintat de acelasi individ, care-i mai si este coleg in Delegatia Permanenta. Numai si numai pentru faptul ca s-a dat cu mine la discutii despre acesta! Ca sa vezi!

Cat despre omul in cauza, ultimul telefon de „felicitare” mi l-a dat pe la ora 22.40. Tot de pe nr. sau de telefon, adic` 0744-796.263. Daca nu crede cineva, sa-i verifice desfasuratorul convorbirilor. Ca doar n-o fi avand si acolo pile ca sa-si stearga urma!

Dosar penal la Politia Baia Mare

Speriat de puhoiul de injuraturi si de amenintari, am anuntat Politia. La ora 20 era deja inregistrata la Politia Baia Mare o sesizare in acest sens. Ea are nr. 1264/17.10.2006, iar \ncepand din chiar urmatoarea zi a devenit prima piesa la un dosar penal acum instrumentat impreun` cu un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare

Coincidenta sau nu, dar... in nr.204 (18-24.10.2006) al saptamanalului „Hora locala”, in pagina 3, dreapta jos „litigiul” meu cu Adrian Filip este punctat clar, cat se poate de clar! Numai ca, spre stupoarea mea, „colegii” de aici incearca sa sugereze faptul ca eu as fi incercat sa-l santajez cumva pe acesta atunci cand „m-am interesat” de fotografiile si afacerile lui.

Curios tare devine acest „banal” fapt din urmatoarea perspectiva: cum ei au aparut miercuri dis de dimineata, asta \nseamn` ca au inchis editia in cauza marti mai spre seara. La ora aceea eu ma „intretineam” cu sefii Politiei, dup` ce vorbisem si cu cei de la SRI si Procuratura.

Morala e simpla: au avut „fir rosu” chiar cu Adrian Filip! Din punctul meu de vedere ei sunt cei despre care liderul PSD in cauza spunea c` ma vor „linsa” mediatic! E clar! La fel cum de la fel de clar \mi este si faptul ca „distinsii colegi” de aici vor da cu subsemnatul pe la Parchet si Politie.

Macar pentru a spune de unde au „detinut INFORMATIA” cu atata promtitudine! Nu-i suspectam de faptul ca ei chiar ar fi pe-o mana cu Adrian Filip. Dar semne de intrebare avem dreptul sa ne punem pe marginea caracterului lor.

In loc de P.S.

Daca vom scapa cumva de furia proletara, de amenintarile unui om care crede cu tarie in forta pumnului si a banului pe care-l are - cat de cinstit a fost castigat acesta vom vedea noi! - care se ascunde cu o lasitate dezarmanta dupa telefon si dupa niste relatii mai mult sau mai putin reale, va vom relata pe larg in numerele viitoare ale publicatiei noastre.

Atunci veti afla ca intreaga contabilitate a firmei SC XS SUD COMPANI SRL din Viseu de Sus - unde administrator este (chiar) sotia d-lui Adrian Filip - a fost adusa la zi si reglementata de COMISARI AI GARZII FINANCIARE MARAMURES, ca in perioada aprilie 2003 - august 2005 a facut 559 de transporturi auto (cu cisterne) de la SC Rafiserv Arpechim SA Pitesti si alte 79 de vagoane cisterna pe CFR.

Unele ar fi trebuit sa ajunga la UM 01038 Borsa. Dar n-au mai ajuns pana la urma!

Daca vom scapa cu viata, va vom mai spune inca multe altele, cum ar fi cam la ce valoare se ridica sumele neplatite la stat de catre Adrian Filip, omul care a vrut sa devina primar in orasul Viseu de Sus. Adica intr-un loc \n care ar fi manevrat din plin bani publici, treaba la care ni se pare clar ca se pricepe.

O sa va mai spunem ca Adrian Filip este cercetat - pentru faptele in urma carora are „puhoiul de bani” cu care si din spatele caruia se lauda atat - acum si de Brigada Politie Judiciara de pe langa PNA Cluj, anchetator principal dl. Cojocariu, care numai ce i-a si ridicat o sama de acte-n original.

O sa ne mai aducem aminte s` va spunem - daca nu cumva chiar ne ologeste sau ne omoara pana atunci! - si de faptul ca omul nostru este anchetat din greu si de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Maramures.

De asemenea, daca o sa scapam cu viata o sa-i mai dam „in gat” si PILELE pe care le are la nivelul IPJ Maramures sau la Garda Financiara Maramurea! Daca nu scapam cu viata, n-ati pierdut nimic din ceea ce alti jurnalisti v-au ascuns pana acum!

Si daca tot ne va fi dat sa scapam, va vom mai spune ca Adrian Filip mai este cercetat si de Garzile Finaciare din Pitesti si Piatra Neamt. Pentru ce, va vom spune Numai daca vom scapa!

In plus, printre randuri - tot daca vom scapa de furia si de banii lui - va vom mai spune si cum i-a amenintat el pe alti jurnalisti. Unul mort deja acum!

Cat despre noi, in marea nostra inconstienta, in marea noastra dorinta de a va spune ADEVARUL, nu ne temem. Nu cred ca Adrian Filip e dispus sa-si riste trecutul, prezentul si viitorul numai pentru ca urmasii urmasilor lui sa se plimbe pe... strada Ioan Romeo Rosiianu din Viseu de Sus!

Incheiem aici, asteptand SICRIUL promis! Sponsorizare, nu?!