Prefectura si Consiliul Judetean Mures nu vor mai organiza sambata Ziua Recoltei din cauza ca nu au primit avizul Primariei Targu-Mures. Evenimentul trebuia sa se desfasoare pe terenul Hipodromului, dar drumul de acces, strada Insulei, a fost blocat si a intrat de ieri seara in reparatii.

Dupa o prima intalnire tensionata intre primarul Dorin Florea si prefectul Ciprian Dobre, care a avut loc, joi seara, chiar pe strada respectiva, vineri a urmat un nou schimb de replici intre cei doi. "Ziua Recoltei constituie deocamdata un proiect frant, care nu mai poate avea loc din cauza ca drumul a fost bagat azi-noapte in reabilitari", a declarat prefectul.

Mai mult, Ciprian Dobre sustine ca a urmat pasii legali pentru a organiza evenimentul si a anuntat Primaria. Mai mult decat atat, reprezentantul Guvernului in teritoriu sustine ca e pacat de pierderile pe care le vor resimti primarii mureseni si producatorii agricoli, dar ca toate acestea se datoreaza primarului Dorin Florea (PD).

"Cred ca vom continua sa consumam mere din import, in loc sa le cumparam de la Batos, vom cumpara cartofi din Olanda, si asa mai departe. Este un mare pacat, o mare pierdere, dar daca targumuresenii au fost pedepsiti de propriul lor primar, asta e", a mai atras atentia Dobre, fost membru PNL.

In replica, insa, edilul a spus ca prefectul nu cunoaste legea si ca nu a depus la timp solicitarea pentru aprobarea organizarii evenimentului. Angajatii Primariei sustin ca au si actele prin care demonstreaza acest lucru. "Eu pun declaratiile prefectului Dobre pe lipsa lui de experienta si de a intelege actul administrativ.

Regret ca uite au trecut deja doi ani si se afla in aceasta situatie penibila", sustine Florea.

Mai mult, primarul sustine ca institutia pe care o conduce a acordat aviz favorabil oricarei manifestari publice din care targumuresenii au avut beneficii. "In afara de a se urmari un festivism ieftin, Targu-Muresul a facut aceasta zi.

Noi am imaginat tot felul de facilitati in piete, pentru toti producatorii agricoli, campania marului se desfasoara de doua luni in centrul orasului, asa ca nu stiu Ziua Recoltei", a adaugat edilul.

Despre Ziua Recoltei, Dorin Florea a mai spus ca nu era necesara, ci este doar o sarbatoare a prefectului, si inca una politica. "Dansul s-a gandit ca este o sarbatoare proprie cu partidul dansului, probabil la asta s-a gandit cand a angajat un clip publicitar fara sa se adreseze Primariei ca doreste sa faca o zi a recoltei in Targu-Mures", a subliniat primarul.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Alexandru Fratean (PSD), a apreciat ca este vorba de un conflict politic care duce la pierderea unor sume importante dintr-un proiect deja aprobat. Organizatorii au mentionat, insa, ca de pierdut au doar targumuresenii care ar fi putut sa isi umple sambata camarile.