"Clujul s-a dezvoltat mult si are perspective foarte bune, de aceea suntem interesati de afacerile de aici, iar noi am devenit lideri pe piata de business in sectorul telecomunicatiilor. Parcurile industriale ne intereseaza in mod deosebit. Avantajul nostru este ca nu ne axam numai pe telefonia mobila, ci avem si telefonie fixa, transmisii de date, servicii de voce fixe si mobile.

Multi dintre marii clienti din Cluj au apreciat faptul ca dispunem de comunicatii in sistem 3G si ca, in curand, vom introduce si serviciul 3G Broadband", a spus Solomon. Directorul Vodafone Romania a subliniat ca operatorul de comunicatii a dezvoltat centrul sau regional din Cluj, care dispune acum de 100 de angajati si a infiintat si o unitate de interventie.

Asteptati cu bratele deschise

Am propus Consiliului de Administratie desfasurarea unei licitatii pentru un operator unic de telecomunicatii in parcurile industriale, dar propunerea nu a trecut. In parcul Tetarom 1, societatile au optat pentru patru astfel de operatori: Romtelecom, UPC, RDS si Euroweb. De altfel, la intrarea in parc puteti observa ca pe stalpi exista patru cabluri de fibra optica.

Pentru celelalte parcuri industriale inca nu ne-au abordat nici Vodafone, nici Orange, dar din partea noastra nu exista nici o opreliste, ii primim cu bratele deschise, cu conditia sa dispuna de autorizatiile necesare, a spus Viorel Gavrea, directorul Tetarom, societate care administreaza parcurile industriale ale municipiului.

Gavrea a precizat ca, in martie 2007, in parcul Tetarom 1 se va finaliza un incubator de afaceri pentru tinerii intreprinzatori, locatie in care va fi functiona si sediul societatii de administrare, aflat acum pe strada Aurel Vlaicu. In acest parc se lucreaza la amenajarea mai multor sedii de companii precum Energobit sau Frosys.

Tetarom 2 este un imens santier, unde va functiona compania americana Emerson, la Tetarom 3 suntem in faza finala a proiectului de fezabilitate, iar Tetarom 4 este doar la nivel de discutie. Oricum, am fost asigurati de presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, ca vom primi 150 de hectare pentru viitorii investitori, a spus directorul Tetarom.

Vodafone Romania a anuntat ca, la 30 iunie 2006, dispunea de 6,7 milioane de clienti. Vodafone este cea mai mare comunitate mobila din lume, cu divizii in 27 de tari si cu retele partenere in 33 de state. Grupul, care asigura telecomunicatii mobile de voce si de date, ofera servicii pentru 186 de milioane de clienti din intreaga lume.