Doua familii de sinistrati din comuna Telega isi vor petrece iarna in cladirile administrative ale fostei inchisori Doftana. Si asta pentru ca Guvernul si-a adus aminte de alunecarile de teren de la Telega abia saptamina trecuta, cind a trimis in teritoriu materialele de constructie, si acestea insuficiente.

Caramizile pentru viitoarele locuinte au fost depozitate la Parcul Industrial Brazi, pina cind administratia locala si Prefectura vor incheia procesul de transmis si primit hirtii. Situatia celor doua familii l-a determinat pe primarul comunei, Ion Buga, sa gaseasca de urgenta o solutie de compromis pentru cazarea sinistratilor.

"Sa nu creada cineva ca oamenii aceia locuiesc in fostele celule. Ei stau in cladirea administrativa, unde beneficiaza de conditii de cazare foarte bune. Nu platesc chirie, ci doar utilitatile", spune primarul.

Acesta din urma recunoaste ca materialele de constructie nu sint suficiente, insa a primit promisiuni ca acest aspect va fi rezolvat. Nici in aceste conditii, soarta sinistratilor nu se schimba foarte mult. Una dintre familii refuza sa-si mai ridice vreo casa pe raza comunei Telega, ea intentionind sa se mute la Cimpina.

"Familia Lazareta Visan vrea sa-i fie livrate caramizile la Cimpina. Noi nu putem lua o astfel de decizie fara acordul scris al prefecturii", se apara primarul Buga. Pina cind Prefectura se va hotari ce va face cu caramizile sinistratilor, cele doua familii vor continua sa locuiasca in imediata apropiere a fostei inchisori "bintuita" de spiritele fostilor presedinti Gheorghe Gheorghiu Dej sau Nicolae Ceausescu.