Prefectura si Consiliul Judetean Arad nu vor mai acorda nici un ban Primariei din comuna Olari, condusa de Stefan Musca, fratele fostului presedinte al filialei PSD, Dimitrie Musca.

Prefectul Gavril Popescu a declarat ca cele doua institutii au decis sa nu mai aloce localitatii nici o suma la rectificari, in conditiile in care Consiliul Local nu poate sa faca dovada modului cum au fost cheltuiti banii primiti la rectificarile bugetare, adica aproximativ un miliard de lei vechi.

Totodata, reprezentantul Guvernului in teritoriu a amenintat ca va aplica sanctiuni financiare membrilor din comisia locala de fond funciar pentru unele nereguli grave constatate de-a lungul ultimilor ani. "Fondul problemei nu sunt neintelegerile politice dintre consilierii locali si Primarie, ci pasunea de 1.350 de hectare, care inca nu a fost parcelata si retrocedata proprietarilor de drept.

Interesele din CL sunt enorme fata de acest teren. Sunt consilieri care isi doresc o situatie incerta in problema fondului funciar, iar de suferit are doar populatia. Sunt in Consiliul Local alesi cu multe oi si alte animale, care vor sa mentina aceasta situatie pe fondul funciar.

Ba mai mult, consilierii sunt cei care nu accepta schimbarea organigramei, pentru angajarea unui jurist, care sa-si puna semnatura pe actele emise. Iar acest fapt dureaza inca din vara, potrivit declaratiilor fostului secretar al Primariei Olari, care a incercat zadarnic sa rezolve situatia de aici", a spus prefectul.

Potrivit lui Popescu, daca situatia fondului funciar nu va fi lamurita pana in 31 octombrie, vor fi aplicate amenzi comisiei de fond funciar. "Aceste sanctiuni pot ajunge pana la 50-100 de milioane lei vechi pentru presedintele de comisie si membri si nu ma voi feri sa le dau", a amenintat prefectul.

Anul trecut, primarul comunei Olari, Stefan Musca (PSD), a mai intrat in atentia Corpului de Control al Prefecturii in urma unor sesizari venite din partea localnicilor, legate de fondul funciar.

In replica la amenintarile prefectului, edilul a afirmat ca toate reclamatiile sunt facute de consilierii locali care fac parte din partidele aflate la guvernare si care se razbuna pe faptul ca nu au castigat alegerile in comuna.