Tinerii specialisti de la salonul de coafura “Foarfeca de Aur” din Cluj-Napoca se pregatesc intens pentru Gala Wella. Evenimentul se va desfasura la sfarsitul lunii noiembrie, la Bucuresti, si va aduce in competitie hair-stylisti din toata tara. De la Bucuresti artistii de la salonul clujean ne vor aduce tendintele pentru 2007, in materie de coafura si culoare.

Luna noiembrie va fi una plina pentru tinerii specialisti de la salonul “Foarfeca de aur” din Cluj-Napoca, intrucat vor trebui sa se pregateasca intens pentru “infruntarea” de la Bucuresti, de la Gala Wella, de la sfarsitul lunii.

Gala Wella este un spectacol de mare anvergura, unic in Romania, care ofera celor prezenti posibilitatea sa celebreze frumusetea parului si sa fie martorii lansarii in Romania a tendintelor din moda parului pentru anul 2007. Anul acesta concursul se va desfasura intre 26 si 27 noiembrie.

Salonul clujean se poate mandri cu doi finalisti si in acest an - Sabin, la sectiunea cocuri, si Vasile, la tunsoare si culoare, grupa tineret. Parcursul celor doi, pana in finala concursului, nu a fost unul foarte usor.

Ei au trecut printr-o serie de concursuri de selectie, au urmat cursuri si seminarii pentru perfectionare si au participat la diferite schimburi de experienta in strainatate. “Concursul Wella este unul foarte important pentru fiecare hairstylist, intrucat ii aduce un plus de recunoastere in acest segment.

Pentru a accede la finala acestei competitii, concurentii trebuie sa treaca printr-o etapa de selectii la nivel judetean. Apoi urmeaza seminariile si cursurile de perfectionare. Tinerii artisti prind astfel si tendintele pentru anul viitor, in acest caz 2006-2007, pe care le vor pune in practica in ziua concursului.

Si foarte importante sunt schimburile de experienta: cu aceasta ocazie se mai «fura» meserie de la cei din strainatate”, a declarat Mia Porutiu, proprietara salonului “Foarfeca de aur”, care ii supravegheaza atent pe tinerii stilisti.

Manechine de pe strada

Si cum un asemenea concurs presupune multa munca, un pas important pentru bunul mers al lucrurilor este gasirea unui manechin care sa ii permita artistului sa-si puna in valoare talentul, ceea ce il va ajuta la concursul de la Bucuresti.

“Concursul presupune multa munca si pentru aceea cel mai greu este de gasit un manechin, cu care hairstylist-ul sa se obisnuiasca din timp si cu care va lucra si la concurs. Anul acesta, pentru Sabin am luat o fata de pe strada, care ne-a placut si cu care va lucra el in tot acest timp si la concurs. Iar pentru Vasile a fost mai usor, intrucat am luat una dintre colegele de la salon.

Oricum la un astfel de concurs nu trebuie numai indemanare si tendinte, e vorba si de inspiratia de moment. Spre exemplu, forma tunsorii trebuie data din timp, trebuie imbinate culorile in mod armonios, astfel incat rezultatul final sa fie unul pe masura. Din trendul pe anul acesta merge violetul foarte mult.

In aceeasi masura, la cocuri trebuie foarte mare atentie cum se imbina culorile Acum se merge pe tonuri de blond cu kasmir si culoarea cafelei”, a mai spus Mia Porutiu. Gala Wella se desfasoara pe mai multe probe, fiecare dintre acestea desemnand finalisti care vor participa la concursul din Germania.

Diplome si trofee

La Gala Wella, fiecare concurent primeste cate o diploma de participare, iar castigatorii trofee. In plus, saloanele care iau parte la concurs primesc o cupa de participare. In acest sens, “Foarfeca de aur” se poate mandri cu mai multe premii castigate de-a lungul timpului la aceasta manifesatre de anvergura.

“Anul trecut au participat Sabin si Laurentiu de la noi de la salon si au fost premiati pentru creativitate, respectiv avangarda. Cei care castiga mai primesc cate o medalie si o cupa”, a explicat Mia Porutiu.

Intre timp, pana la Gala Wella, tinerii stilisti de la “Foarfeca de aur” vor participa la mai multe show-uri de coafura, primul dintre acestea urmand sa aiba loc la inceputul lunii noiembrie, la Budapesta.