Cel mai recent sondaj de opinie realizat de Insomar il plaseaza pe Emil Boc, presedintele PD, pe locul cinci in ceea ce priveste increderea pe care i-o acorda electoratul. Acesta se afla pe locul cinci, alaturi de Mircea Geoana, presedintele PSD, cu 34 de procente. A fost devansat de Gigi Becali, Mona Musca, Theodor Stolojan si Traian Basescu.

Democratul clujean a crescut constant in sondajele de opinie incepand din anul 2005 pana in prezent. Analistii politici spun ca aceasta crestere este un curent si se datoreaza cresterii in sondaje a Partidului Democrat si a lui Traian Basescu. Lipsa unor gafe din partea presedintelui PD au avut, de asemenea, un rol important in cresterea constanta in sondaje.

Alianta D.A. este in continuare preferata de aproape jumatate dintre romani, arata un sondaj realizat de Insomar in perioada 12 - 17 octombrie. Daca s-ar organiza alegeri parlamentare peste o saptamana, 46 % dintre romani ar vota cu Alianta D.A., releva acelasi sondaj. Pe locul al doilea in preferintele electoratului se afla PSD cu 23 %, urmat de PRM care ar fi votat de 12 % din electorat.

Actualul presedinte al Romaniei este preferat de 60 de procente dintre romani, informeaza acelasi sondaj. Totodata, 57 % dintre cei intervievati au destul de multa si foarte multa incredere in seful statului. Pe locul doi se afla Theodor Stolojan cu 43 %, urmat de Mona Musca cu 39 %.

Pe pozitiile urmatoare in ceea ce priveste increderea se situeaza Gigi Becali cu 36 %, Mircea Geoana si Emil Boc cu 34 %, Calin Popescu-Tariceanu cu 27 %, Ion Iliescu si Corneliu Vadim Tudor cu 24 %, Adriean Videanu si Cozmin Gusa cu 21 %. Sondajul Insomar a fost realizat pe un esantion de 1.205 persoane. Presedintele PD, Emil Boc, a crescut constant in sondajele de opinie in ultimii doi ani.

Astfel, un sondaj de opinie realizat de Insomar la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut releva faptul ca 24 % dintre cei chestionati aveau foarte multa si multa incredere in Emil Boc. Liderul democrat s-a situat atunci la egalitate cu Ion Iliescu la acest capitol.

In luna ianuarie a acestui an, 30,4 % din cei chestionati aveau incredere in Emil Boc, in februarie a avut o crestere cu cinci procente in sondajele de opinie, de altfel cea mai mare crestere din 2006. In martie a scazut foarte mult in sondajele de opinie cand a obtinut voturile a doar 27, 5 % din cei chestionati. Din luna iulie, acesta a crescut constant cu 1-2 procente in sondajele de opinie.

Conform unui sondaj realizat de Insomar in perioada 7 - 11 septembrie, Emil Boc se afla pe locul patru cu 29 de procente, dupa Traian Basescu, Theodor Stolojan si Mona Musca. In acest sondaj, chestionarul a fost structurat pe doua categorii: increderea pe care o are electoratul in personalitatile politice aflate la putere, iar din cealalta categorie au facut parte politicienii din opozitie.

Conform sondajului, presedintele PD se afla in urcare fata de sondajul precedent cand obtinuse 28 %. Acelasi sondaj arata ca 6 % din cei care au raspuns ii acorda foarte multa incredere lui Emil Boc si 24 % au destul de multa incredere in democratul clujean.

Analistii politici spun ca nu este de fapt o crestere a presedintelui PD, ci mai degraba o crestere a Partidului Democrat, care atrage dupa sine si cresterea liderului sau. Stelian Tanase, analist politic, opineaza ca aceasta crestere este un curent, chiar un trend si nu se datoreaza unor actiuni particulare ale presedintelui PD, Emil Boc, ci este vorba despre o crestere a partidului.

In plus, la urcarea in sondaje a lui Emil Boc a contribuit si imaginea presedintelui Traian Basescu, care se afla in fruntea sondajelor de opinie in ceea ce priveste increderea pe care o acorda electoratul oamenilor politici din Romania.

In opinia analistului politic, cresterea constanta in sondajele de opinie a lui Emil Boc se datoreaza si faptului ca acesta nu a facut nici o gafa in activitatea sa politica.