“Gilau Vest” si “La Castel” sunt doua cartiere rezidentiale amplasate in comuna Gilau, pe suprafete de teren similare, de 12, respectiv 11 hectare. Cele doua proiecte apartin Intercad Grup si respectiv IMO Grup, urmand a creste numarul de locuinte din zona Cluj-Napoca cu 286 de case si 24 de apartamente.

Tot in zona Gilau, se are in vedere demararea unui al treilea proiect rezidential, al carui concept va fi lansat anul viitor.

Daca proiectul Intercad, Gilau Vest, propune o dezvoltare rezidentiala cu unitati locative individuale, IMO a adaugat celor 136 de case din viitorul cartier La Castel si 24 de apartamente amenajate in imobile cu un etaj.

Interesul turistic al zonei, poluarea redusa, dar si preturile mai mici pentru un confort similar cu cel din ansamblurile din oras sunt atu-urile pe care mizeaza ambii dezvoltatori in promovarea proiectelor. Mai mult, acestia isi propun sa impuna un nou trend, prin crearea unor cartiere aerisite, cu mult spatiu verde.

Constructia ansamblului La Castel este programata pentru inceputul lui 2007. Lucrarile la Gilau Vest vor incepe tot anul viitor, in aprilie.

La Castel

Initial, proiectul rezidential La Castel era prevazut a fi dat in folosinta la sfarsitul acestui an, insa presedintele grupului IMO Finance, Iosif Pop, a declarat ca acest lucru nu este posibil. “Speram ca anul acesta sa rezolvam toate problemele legate de autorizare, ceea ce inseamna ca abia la inceputul anului viitor vom putea demara lucrarile de constructie.

Autorizarile dureaza atat de mult deoarece terenul este industrial, iar noi vrem sa-l trecem in regim rezidential”, explica Pop.

Cartierul va fi compus din 136 de case si 24 de apartamente. Cele 160 de unitati de locuit vor fi dispuse pe parcele individuale, avand regimul de inaltime P+M si P+ 1E. Accesul rutier si pietonal va fi privat, ansamblul cuprinzand o zona de agrement, o zona de servicii si comert si o gradinita.

Preturile practicate vor fi de nivel mediu, dar si de lux, pentru a se adresa mai multor segmente ale cererii de pe piata clujeana. “Discutam anul trecut despre o investitie de 25 de milioane de euro, insa momentan nu putem formula o valoare exacta. Depinde foarte mult de ce interes va trezi cartierul.

Finantarea va fi realizata initial din surse proprii, urmand ca pe parcurs sa continuam lucrarile din valoarea contractelor incheiate cu cumparatorii”, a declarat Iosif Pop. Lucrarile de constructie si amenajare vor dura aproximativ doi ani si jumatate, astfel ca inaugurarea cartierului va avea loc la sfarsitul anului 2008 - inceputul lui 2009.

Gilau Vest

Proiectul Gilau Vest reprezinta o investitie de 10 milioane euro a companiei Intercad Grup. RBC Holding este antreprenor general. Dezvoltatorii estimeaza ca investitia se amortiza in trei ani, sumele necesare provenind din surse proprii, dar si din viitoarele contracte incheiate cu clientii. “Ansamblul rezidential se adreseaza tuturor segmentelor de public.

Oferta prevede conditii bune, la preturi scazute, comparabile cu preturile apartamentelor vechi din Cluj. Ansamblul rezidential cuprinde 3 tipuri de case, cu suprafata cuprinsa intre 90 si 240 metri patrati, construite pe parcele de teren de 260, pana la 2.500 metri patrati”, spune Doru Lupeanu, marketing manager al agentiei Grup de Lux, promotor al proiectului.

La un pret de vanzare de 500 euro pe metru patrat, casele vor porni de la o valoare de 60.000 de euro (casa si terenul aferent).

La 15 minute de oras, Gilau Vest va putea fi promovat usor ca un adevarat cartier, avand ca atu-uri cele 150 de case, dar si o zona de servicii extinsa pe o suprafata de doua hectare.

Aici vor fi amplasate un motel si un restaurant, un complex de intretinere corporala, piscina acoperita, sala de forta, fitness si aerobic, terenuri de tenis, centru de ingrijire pentru copii dotat cu loc de joaca de 4.000 mp, un centru administrativ, lac de agrement de 2.800 mp, farmacie, magazin alimentar. Ansamblul va beneficia de retea de transport in comun si transport pentru scolari.

Constructia cartierului se va realiza in doua etape: prima faza, care se va finaliza in noiembrie 2007 va presupune ridicarea a 80 de case si a zonei de servicii, in faza a doua urmand sa fie construite restul de 70 de case, motelul si restaurantul.

Grupul Intercad cuprinde societatile Intercad Agricol, Intercad Imobiliare si Intercad Invest, administratorul proiectul din Gilau.

Proiecte Intercad:

- Grupul detine o clinica de stomatologie;

- un bloc de 100 de apartamente in Arad;

- lucreaza la amenajarea a 35 de hectare de livada.

Grupul IMO Finance s-a constituit in august 2003 in Cluj-Napoca, fiind condus de omul de afaceri Iosif Pop. Grupul este format din trei societati - Imofinance SRL, Imoinvest SA si Imocredit SA. Grupul IMO Finance si-a propus o cifera de afaceri in 2008 de 62 milioane euro.

Proiecte IMO:

- Primul proiect finalizat si dat in folosinta in Cluj este un bloc de locuinte colective, situat pe strada Liviu Rebreanu. Obiectivul este format din 16 apartamente, cu suprafete cuprinse intre 75 si 125 de metri patrati;

- La sfarsitul acestui an va fi finalizat un bloc cu 132 de apartamente de doua si trei camere, situat pe strada Nasaud.

- Un alt proiect in curs al grupului este ansamblul rezidential Dumbrava, din Sibiu. Ansamblul este format din 7 imobile de locuinte colective, avand o oferta totala de 160 de apartamente.