Elevii cazati in internatul Liceului de Arta din Targu Mures nu au caldura sau apa calda. Modernizarea centralei termice, inceputa in august, nu a fost inca finalizata.

Cei peste saptezeci de copii cazati aici au indurat cu greu temperaturile scazute din aceste zile, iar conform unor surse interioare ce au dorit sa-si pastreze anonimatul, majoritatea sufera acum de afectiuni respiratorii cauzat de conditiile de cazare. Taxa de internat este de 2 milioane de lei lunar, dar elevii nu au avut conditiile normale de la inceputul anului scolar.

"Este inadmisibil, e un frig cumplit. La scoala mai sunt sobe de teracota care pot fi pornite, dar aici copiii dorm si au repetitii", ne-au mai spus profesorii revoltati. De asemenea, desi exista cereri din partea unor copiii pentru a ramane la internat si in zilele de sambata si duminica, acest lucru nu mai este permis.

Directorul Liceului de Arta din Targu Mures, Florina Francean, nu a putut preciza clar termenul pana la care lucrarea trebuia terminata. "Se executa modernizarea centralei termice. Lucrarile au inceput din august, au fost mai multe echipe de specialisti. Noi ne bucuram totusi ca sunt facute, inainte conditiile din internat erau mult mai rele. Avem promisiunea ca lucrarea va fi terminata joi.

Lucrarile se fac abia acum, pentru ca licitatia a avut loc in august, iar apoi formalitatile au mai nencesitat timp suplimentar", ne-a declarat Florina Francean. Referitor la situatia copiilor care vor sa ramana in internat si in weekenduri, directorul Liceului de Arta ne-a asigurat ca este mai bine ca elevii sa mearga si acasa.

Francean a declarat ca taxa se platesete doar pentru douazeci sau douazeci si una de zile, si ca acestea sunt prevederile noului regulament, aplicat in toate unitatile de profil. Francean a mai sustinut si ca exista problema personalului insuficient, care nu poate asigura conditii de securitate pentru elevi.