Contract cu obiectii

Problemele angajatilor de la Clinica de Medicina Muncii din Cluj-Napoca nu au fost inca solutionate, desi au trecut 10 luni de la aparitia acestora. Ieri, conducerea Spitalului Clinic Judetean, de care apartine Clinica de Medicina Muncii, a semnat un contract de finantare cu Casa de Pensii, insa banii contractati pina la sfirsitul acestui an sint insuficienti.

"Am semnat un contract, dar cu obiectii. Tariful pentru caz rezolvat a fost fixat la 6.100.000 de lei vechi, respectiv jumatate din cit am solicitat. Acest lucru are drept cauza modalitatea anterioara de finantare a Clinicii de Medicina Muncii", a declarat pentru Monitorul de Cluj dr. Cristiana Ciortea, director medical al Spitalului Clinic Judetean Cluj-Napoca. Dr.

Ciortea se va intilni astazi cu sefa Clinicii de Medicina Muncii pentru a pune la punct o strategie de atragere de fonduri suplimentare, pentru ca altfel nu se vor putea plati salariile angajatilor.

Angajatii clinicii si-au primit salariile integral doar pe 4 luni. Este vorba de lunile februarie-mai. Salariul pe luna ianuarie nu l-au primit, iar din luna iunie si pina acum au primit doar cite o jumatate din indemnizatie.

Tarife la jumatate

Emilia Lung, lidera sindicatului din cadrul Clinicii de Medicina Muncii Cluj-Napoca, a declarat ieri ca angajatii nu stiu ce se va intimpla in continuare. „Am inteles ca pretul serviciilor in clinica a fost fixat la 6 milioane de lei. In realitate, costurile de spitalizare a unui bolnav diagnosticat cu o boala profesionala ajung la cel putin 10 milioane de lei.

Majoritatea pacientilor nostri sint oxigeno-dependenti si au nevoie de medicamente care costa foarte mult. Mai mult, analizele si tratamentele sint foarte costisitoare si nu se stie cine va plati diferenta de la 6 milioane. O solutie ar fi sa plateasca pacientul, insa acest lucru nu este normal", a declarat Emilia Lung.

Angajatii stiu ca ultimul salariu pe care l-au luat a fost si cel din urma platit de Spitalul Clinic Judetean Cluj. De asemenea, ei stiu ca nu vor mai primi alt salariu pina in momentul in care se va gasi o solutie pentru plata acestor drepturi.

Cit despre recuperarea salariilor restante, singura solutie pe care o au angajatii Clinicii de Medicina Muncii este instanta de judecata.