Criza economica in care se zbate compania Amonil Slovbozia se accentueaza. Dupa ce acum aproape doua saptamani compania a fost debransata de la reteaua de alimentare cu gaz metan, acum ea a anuntat pierderi de 8,6 milioane de lei pentru primele noua luni ale acestui an.

Cele mai mari dificultati sunt cauzate de cresterea pretului la gaz metan. De asemenea, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 11 la suta, de la 243,1 milioane de lei in primele noua luni ale anului trecut, la 216,8 milioane de lei, pentru primele trei trimestre din acest an.

Anul trecut, in luna septembrie, compania din Slobozia inregistra un profit net de 1,6 milioane de lei. Din data de 13 octombrie, activitatea firmei a fost sistata, ca urmare a debransarii de la reteaua de gaz metan, ca urmare a neplatii facturilor.

Conducerea Amonil a cerut reprezentantilor E.On. Gaz Romania sa negocieze reluarea furnizarii gazului din data de 1 noiembrie. Amonil Slobozia produce ingrasaminte chimice: uree, azotat de amoniu si ingrasaminte lichide.

Actionarii principali ai companiei sunt societatile Romferchim si Eurotrading Chemicals. Fiecare detin participatii de 28 la suta.