Desi noul an scolar si cel universitar abia au inceput, elevii si studentii din anii terminali, se ingramadesc deja sa caute oferte pentru petrecerea de final. Printre locatiile cele mai solicitate pentru astfel de evenimente se numara Complexul Belvedere, Chios-ul, Casa Onix, Complexul Univers T sau Casa Universitarilor.

Fiecare ciclu scolar aduce cu sine si o petrecere de “adio”. Elevii si studentii stiu cel mai bine acest lucru si asteapta de fiecare data cu nerabdare celebrul banchet - prilej de distractie pe cinste cu colegii, mancare, bautura, muzica de calitate si bineinteles amintiri de neuitat. Tocmai de aceea evenimentul trebuie pregatit din timp.

In urma unei mici investigatii am reusit sa aflam care sunt cele mai cautate locatii pe care le aleg tinerii pentru petrecerile de final de an, ce meniuri ofera si mai ales ce preturi se pun la bataie pe cap de persoana.

Criterii de selectie

Cand vine vorba de banchetul de final de an, locatia este foarte importanta, mai ales ca trebuie sa fie un spatiu in care tinerii sa se poata desfasura, sa se simta confortabil si sa nu fie deranjati in toiul petrecerii. In topul preferintelor primeaza locatiile situate in centrul orasului, unde se poate ajunge usor din toate directiile.

Un alt criteriu dupa care se ghideaza tinerii cand vine vorba de astfel de alegeri este suma pe care ar trebui sa o scoata din buzunar pentru seara banchetului. Un alt criteriu important este meniul, care trebuie sa fie in concordanta cu suma pe care o investesc tinerii pentru organizarea petrecerii.

Clujul dispune de numeroase locatii care s-ar putea “mula” pe gusturile tinerilor: Complexul Belvedere, situat pe dealul Cetatuie, care ofera o priveliste de neuitat a Clujului, “insula” Chios, din Parcul Central, Piramida de la Casa Universitarilor, Casa Onix sau Complexul Univers T, situat intre lacuri.

Locatii la alegere

Pentru o petrecere la Complexul Belvedere tinerii trebuie sa scoata din buzunar in jur de 120 de RON. Meniul este bogat, cu gustare calda, rece, mancare de baza, desert si sucuri la alegere.

Cei care doresc sa “prinda” un loc aici ar fi bine sa faca o rezervare din timp, cu aproximativ o jumatate de an in avans, dar cei mai norocosi pot gasi salile disponibile si cu o luna inainte de eveniment.

Spatiul pe care il ofera aceasta locatie este potrivit pentru organizarea unor astfel de evenimente, putand gazdui pana la 320 de persoane in salonul Madrigal si maximum 100 de persoane in sala Cristal. “Avem deja salile ocupate pentru diferite evenimente, chiar pe anul viitor, cand vor fi banchetele elevilor si studentilor.

Dar pentru cei dornici se mai pot gasi, inca, zile libere”, ne-a declarat Silvian Vaida, sef restaurant Belvedere.

Chiosul ofera si el un pret atractiv - 85 RON de persoana - si o capacitate de maxim 230 de persoane. “Fiecare restaurant are un minim. Pentru noi, anul viitor va fi de 85 de RON, dupa care tinerii isi pot aduce produse din afara localului.

Noi le punem la dispozitie o lista cu preparate, din care isi pot alege, isi pot crea propriul meniu, iar noi ii ajutam sa faca cele mai bune alegeri”, a subliniat Maria Dunca, manager Chios. In ceea ce priveste ofertele, acestea deja incep sa curga, chiar pentru anul viitor, perioada ce a mai aglomerata fiind 1 mai - 10 iulie.

Cand vine vorba de un spatiu intim, atunci Casa Onix este locatia perfecta. Un meniu poate ajunge pana la 100 RON, iar spatiul disponibil ofera pana la 100 de locuri. “Noi avem cateva meniuri prestabilite, dar impreuna cu tinerii putem adauga sau scadea din meniuri.

Sunt gustari reci, care ii asteapta pe masa cand ajung aici, apoi gustari calde, mancare de baza, desert, racoritoare si bauturi, depinde de varsta. Iar cererile deja sunt numeroase”, ne-a declarat Constantin Briciu, de la Casa Onix.

Nici Casa Universitarilor nu se lasa mai prejos cand vine vorba de oferte pentru organizarea diferitelor evenimente. Spatiul disponibil pentru petreceri este de 200 de locuri in piramida si 140 in restaurant, iar meniul se incadreaza intre 70 si 80 RON. “Meniul cuprinde, ca in toate locatiile, gustari calde si reci, desert, bauturi racoritoare si alcoolice, mancare de baza.

In functie de cerinte, mai putem diversifica meniul, bineinteles. Si avem deja rezervari facute”, ne-a marturisit directorul Silvia Husanu.

Un alt spatiu ales pentru astfel de petreceri este complexul Univers T. Preturile sunt pentru orice buzunare, intre 70 si 80 de RON pentru elevi si studenti, iar restaurantul dispune de aproximativ 150 de locuri. La meniul oferit, tinerii mai pot adauga sau scoate anumite produse.

“Noi oferim traditionalul meniu cu mancare calda si rece, cu mancare de baza, desert, bauturi, racoritore, cafea. Si asteptam, bineinteles, tot mai multe cereri”, ne-a declarat seful de restaurant de la Univers T.