Silviu Prigoana, proprietarul Rosal Grup, a anuntat ieri la Cluj, cu ocazia unui an de colaborare cu Primaria Cluj-Napoca ca intentioneaza sa infiinteze o universitate pentru pregatirea managerilor de salubritate si a altor calificari in acest domeniu.

Acesta s-a aratat nemultumit ca in Romania nu exista o astfel de institutie de invatamant si doreste ca el sa fie primul care pune pe picioare o universitate in domeniul salubrizarii.

Silviu Prigoana, directorul Rosal Grup, a declarat ieri ca doreste sa infiinteze o universitate in care sa pregateasca manageri pentru salubritate.

Declaratia ar putea soca la prima vedere. Insa, trebuie mentionat faptul ca avem de-a face cu Silviu Prigoana, personajul care a anuntat inclusiv ca-si vinde toate afacerile pentru a face avioane, visul sau de mic copil.

Silviu Prigoana sustine ca doreste sa infiinteze aceasta universitate deoarece in Romania nu exista nicio facultate care sa ofere pregatire celor care doresc o calificare in serviciile de salubritate. Aflat si el la prezentare, primarul Clujului, Emil Boc a afirmat ca exista in municipiu anumite facultati de mediu care ofera o pregatire de acest gen.

Insa omul de afaceri clujean a precizat ca acele institutii de invatamant superior nu ofera o pregatire adecvata. Silviu Prigoana a recunoscut ca acest demers este unul extrem de dificil insa nu va renunta la idee si va reusi sa gaseasca si profesori care sa asigure pregatirea adecvata viitorilor cursanti.

Prigoana a sosit la Cluj cu avionul personal pe care l-a pilotat singur.

Din ciclul “ce probleme mai are Prigoana”, ar mai fi de spus ca omul de afaceri s-a aratat nemultumit de faptul ca posesorii de avioane particulare trebuie sa anunte un zbor la aeroporturi cu 24 de ore inainte de efectuarea lui. Acesta a declarat ca va face demersuri la Guvern pentru schimbarea acestui termen la 10 minute.