Clujenii vor trebui sa mai astepte pentru noul cartier de locuinte din Dealul Lomb. Societatea Iberest SA din Portugalia, care a pierdut licitatia pentru construirea acestui cartier in favoarea SC Impact SA din Bucuresti, a decis ieri sa conteste decizia municipalitatii clujene.

Adrian Rus, managerul societatii Iberest SA, a declarat ca societatea pe care o reprezinta a avut o oferta pentru clujeni mult mai valoroasa decat cea facuta de SC Impact SA. “Noi credem ca in simularea de plan urbanistic zonal am respectat suprafata de teren pusa la dispozitie de catre primarie.

Cu toate acestea, societatea concurenta (SC Impact SA, n.red.) a luat in consideratie un alt teren. De asemenea, credem ca nu s-a tinut cont de beneficiile pe care le-am oferit noi, tinand cont si de faptul ca Iberest are posibilitatea sa creasca oferta facuta catre municipalitatea clujeana”, sustine Adrian Rus.

Acesta a mai declarat ca SC Iberest doreste sa construiasca un numar de 13.000 de apartamente din care va aloca Primariei Cluj Napoca 300 de locuinte pentru clujenii defavorizati, pe langa procentul de 27% oferit cu titlu gratuit primariei.

“Noi am oferit 18.7 ha de teren strict edificabil, adica cu locuinte si cladiri cu alte destinatii, fata de oferta celor de la Impact care a fost de 55 ha de teren din suprafata totala pusa la dispozitie de primarie”, sustine Adrian Rus. Acesta considera ca proiectul Iberest a fost mult mai bine structurat.

“Din aceste considerente vom depune astazi (ieri, n.red.) o contestatie in privinta licitatiei care a avut loc”, a conchis Rus.

Actiunea celor de la SC Iberest SA se incadreaza in termenul de sapte zile cerut de primaria clujeana pentru depunerea unei contestatii. Membrii comisiei de licitatii pentru desemnarea unei societati care va construi noul cartier de locuinte din Dealul Lomb au decis in data de 19 octombrie 2006 ca SC Impact SA indeplineste toate conditiile cerute.

Reamintim ca SC Iberest SA a oferit municipalitatii 27% de teren edificabil din suprafata totala de teren pusa la dispozitie de catre Primaria Cluj Napoca pentru construirea noului cartier de locuinte din Dealul Lomb si 300 de apartamente care vor sta la dispozitia persoanelor defavorizate.

Contraoferta celor de la SC Impact SA a fost de 33% din acelasi teren pus la dispozitie pentru construirea acestui nou cartier clujean, ceea ce inseamna 55 de ha teren edificabil. Proiectele prezentate de cele doua societati au fost verificate si de comisia de urbanism din cadrul primariei clujene.

Din pricina faptului ca decizia comisiei de urbanism a fost favorabila ambelor proiecte, membrii comisiei de licitatii au hotarat ca departajarea societatilor sa fie facuta dupa un criteriu cantitativ.

Chiar daca Sorin Apostu, presedintele comisiei de licitatii pentru realizarea cartierului din Dealul Lomb, a declarat ca votul a fost unanim favorabil in favoarea SC Impact SA, se pare ca in cadrul acestei decizii au fost sesizate o serie de nereguli. “Nu stiu care sunt motivele pentru care SC Iberest contesta decizia luata de noi”, a declarat Sorin Aportu.

Acesta a mai tinut sa precizeze ca membrii comisiei care va rezolva contestatia depusa de SC Iberest vor fi numiti de catre primarul Clujului, Emil Boc.