Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, s-a aratat nemultumit de modul in care se gestioneaza fondurile castigate de Agentia Regionala de Dezvoltare (ARD) V Vest si mai ales de "abilitatea" judetului Caras-Severin de a atrage cele mai multe finantari europene, in defavoarea celorlalte trei judete care intra in componenta agentiei.

"Sagetile" lui Draganescu, fost lider al filialei PNL, au drept tinta finala conducerea democrata a Consiliului Judetean carasean, adica Sorin Frunzaverde (PD), dar si pe seful de la ADR, resiteanul Sorin Maxim, considerat "omul" liderului CJ.

In urma cu o luna, Laviniu Bedrosian (PNL), seful Cancelariei prefectului Draganescu, a lansat o propunere-soc pentru presedintele CJ, Constantin Ostaficiuc (PD). "Vrem ca Institutia Prefectului Timis sa aiba o pozitie decizionala in cadrul ADR V Vest, sa nu ne mai ducem la intalnirile lor ca invitati. Agentia deruleaza proiecte din bani publici. Curtea de Conturi nu e de ajuns.

Cred ca ar trebui si un reprezentant al Prefecturii care sa controleze modul in care se deruleaza fondurile. Noi avem si o legatura directa cu ministerele de la care vin banii", a spus Bedrosian.

Ostaficiuc a fost revoltat de ideea venita din partea reprezentantului Prefecturii si a replicat ca nu exista nici o motivatie ca institutia care reprezinta Guvernul in teritoriu sa intervina in proiectele ADR, o organizatie finantata exclusiv din bugetele locale.

Prefectul a revenit cu aceasta idee, care a fost discutata, saptamana trecuta, la intalnirea Asociatiei Prefectilor, de la Targu-Mures.

"Trebuie sa fim in numar egal cu presedintii de consilii judetene si sa avem aceleasi atributii. Agentiile sunt conduse de reprezentanti politici ai primariilor si ai administratiilor ju-detene. Unde sunt culori politice se iau masuri politice si lucrul acesta nu mai poate continua", a adaugat Draganescu.

El a subliniat inca o data, pentru cei care refuza sa creada, ca nu mai are nici o legatura cu viata politica.

In acest context, prefectul a aruncat prima sageata catre conducerea ADR, reprezentata de Sorin Maxim, un om apropiat presedintelui CJ Caras-Severin, democratul Sorin Frunzaverde. "Anul trecut, din cei 11 milioane de euro castigati de Regiunea V Vest, noua milioane de euro au ajuns la proiecte din Caras, restul judetelor - Arad, Timis si Hunedoara - primind restul", a spus Draganescu.

Liderul CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, s-a plans si el de felul in care se jurizeaza proiectele din regiunea de vest. "Avem proiecte importante pentru infrastructura din Timis, care au uneori legatura si cu judetele invecinate.

Avem cele mai mari punctaje si cand se face jurizarea la Bucuresti mai mereu proiectele din Caras sunt mai importante decat cele din Timis, iar clasamentele se schimba", a spus Ostaficiuc in cadrul unei intalniri avute la Bruxelles.

Inca un prefect

De anul viitor, fondurile pentru dezvoltarea zonei de vest a tarii ar putea fi supravegheate de un nou prefect, de data aceasta regional. Propunerea a fost facuta chiar de Ovidiu Draganescu la intalnirea de la Targu-Mures. "La nivel regional toate fondurile europene care vor veni vor fi verificate si de reprezentanti ai Guvernului.

Pentru acest lucru eu am propus sa se infiinteze postul de prefect de regiune de dezvoltare, sa fie o persoana care sa se ocupe doar de proiectele de dezvoltare", a precizat prefectul de Timis.

Aceasta persoana nu va putea fi, insa, unul dintre prefectii judetelor care formeaza o regiune, pentru a nu fi acuzati de partinirea zonei din care fac parte. "Va fi o alta persoana, care se va ocupa exclusiv de dezvoltarea regionala, nu si de fond funciar, de exemplu", a adaugat Draganescu.