Ministerul Transporturilor a reziliat contractul incheiat cu firma greceasca Prodeftiki. Aceasta ar fi trebuit sa modernizeze drumul european dintre Bistrita si limita dintre judetele Bistrita-Nasaud si Cluj.

De asemenea, Ministerul a inceput procedurile pentru rezilierea contractului cu firma Efklidis. Aceasta trebuia sa modernizeze drumul dintre granita celor doua judete si Cluj-Napoca.

Ministrul Transporturilor, vicepresedintele PD Radu Berceanu, a declarat ca doar cinci la suta din lucrarile contractate de cele doua firme au fost realizate pana acum, desi termenul pentru finalizarea lor este noiembrie 2007. Cele doua firme grecesti nu sunt la prima abatere.

Prodeftiki a compromis reabilitarea unor drumuri din judetul Braila. Efklidis a impiedicat concretizarea unui proiect finantat din fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii din statiunile Luna Ses din judetul Satu Mare si Borsa din judetul Maramures.

Radu Berceanu a spus ca cele doua companii au contractat lucrari la preturi mult prea mici. Ele au incasat avansul, l-au cheltuit iar acum gasesc tot soiul de explicatii.

Ca sa le impiedice sa se implice si in alte proiecte, Ministerul Transporturilor va elibera niste certificate in care va mentiona lucrarile pe care le-au executita, precum si modul in care au respectat termenele de executie si standardele de calitate.

Firmele care nu vor primi aceste certificate nu vor mai putea participa la licitatie. Ministrul Transporturilor i-a laudat in schimb pe germanii de la firma Geiger.

Acestia lucreaza la reabilitarea drumului dintre Bistrita si limita dintre judetele Suceava si Bistrita-Nasaud. Deja, compania germana a finalizat peste 60 la suta din lucrari.