La trei zile de la jaful mascat dat de doi necunoscuti la o casa de schimb valutar din municipiul Timisoara, politistii au reusit sa identifice trei martori care le-ar fi vazut atacatorilor fetele. Potrivit reprezentantilor IPJ, este vorba despre doi minori, care au observat, la o bariera de cale ferata situata la iesirea din orasul de pe Bega, Audi-ul suspect la bordul caruia se aflau talharii.

Cei doi copii sustin ca barbatii din masina nu mai purtau la acel moment cagule pe fata. Acestia au mai mentionat ca le-a atras atentia in mod deosebit tipul luxos de automobil, dar si viteza neobisnuita cu care acesta rula.

Cel de-al treilea martor ocular este un cioban din localitatea timiseana Masloc, care - potrivit anchetatorilor - i-a observat pe cei doi suspecti pe un camp din zona, dupa ce acestia au abandonat autoturismul, la liziera padurii din apropierea comunei. "La ora actuala se incearca realizarea unui portret-robot pe baza descrierilor facute de cei trei martori oculari.

In paralel, realizam si alte investigatii atat in Timisoara, cat si in Galati, localitate din care provine adevaratul proprietar al masinii ce a fost folosita la comiterea talhariei", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ, comisarul-sef Serban Pittner.

Oamenii legii au mai precizat ca a fost identificat un barbat din Galati, care a reclamat, in urma cu cateva saptamani, ca i-a disparut masina. Probele culese de anchetatorii banateni au dus la concluzia ca autovehiculul in discutie este chiar Audi-ul A6 folosit la jaf, caruia atacatorii ii schimbasera placutele de inmatriculare originale cu altele false.

Pe de alta parte, anchetatorii verifica si o posibila legatura cu un alt jaf, petrecut in vara, tot la o casa de schimb valutar din Timisoara, derulat dupa acelasi scenariu si ramas cu autori necunoscuti.

Reamintim ca incidentul de fata s-a petrecut luni dimineata, in zona Torontalului din orasul de pe Bega, cand doi indivizi mascati i-au atacat pe angajatii unei case de schimb valutar si i-au deposedat prin violente de o geanta continand diferite sume in lei si valuta, in total 1,4 miliarde lei vechi.

Imediat dupa atac raufacatorii au disparut la bordul unui Audi A6, reusind sa forteze doua filtre ale politiei.

Cei doi au abandonat masina la liziera padurii din localitatea timiseana Masloc dupa care au disparut. Casa de schimb valutar apartine fiului fostului comandant al Politiei Timisoara si ex-sef al Biroului de Control si Investigatii din cadrul Directiei Politiei de Frontiera din judet, Ilie Bertea, actualmente angajat al Oficiului National pentru Refugiati din municipiu.