Nu sunt nici pentru, nici contra, dar nici nu se abtin, ci sunt pur si simplu spectatori. E vorba de grupul de consilieri ai PSD, care au ales sa boicoteze la limita legii sedinta de ieri a CJ Alba.

Cei sase social-democrati nu au dorit sa isi mai exprime votul cu privire la o serie de proiecte de pe ordinea de zi, suparati pe faptul ca presedintele institutiei, Ion Dumitrel (PD), nu le-a dat cuvantul la dezbaterea unui proiect.

Comportamentul celor sase alesi PSD a fost derutant. Dupa ce primul punct al ordinii de zi, privind formarea unei comisii care sa ancheteze "presupuse" abuzuri ale presedintelui Ion Dumitrel (PD), a cazut, social-democratii au incercat sa aduca mai multe obiectii la celelalte proiecte.

Fostul presedinte al institutiei din vremea mandatului PSD, Eugen Popa, a incercat sa aduca o corectura la unul dintre proiectele Aliantei. Era vorba de o simpla greseala de redactare, insa Dumitrel nu i-a permis sa ia cuvantul si a supus proiectul la vot fara sa il mai bage in seama pe Popa.

Gestul presedintelui CJ i-a suparat pe social-democrati, care i-au reprosat, dupa aceea, ca se grabeste sa termine sedinta pentru a participa la o slujba religioasa la Manastirea Dumbrava. "Astazi, grupul consilierilor PSD nu voteaza pentru ca nu ni s-a permis sa ne exprimam parerea cu privire la un anumit punct de pe ordinea de zi", a spus liderul de grup, Marius Sepi.

Secretarul general al judetului, Mariana Hurbean, a spus ca alesii fostului partid de guvernamant se situeaza in afara regulamentului. "Daca esti in sala trebuie sa votezi sau sa te abtii, nu poti sa nu participi la vot", a afirmat Mariana Hurbean.

Pana la urma, consilierii PSD au inceput sa voteze selectiv unele proiecte, ceea ce l-a contrariat pe presedintele Dumitrel. "Hai sa ne lamurim! Votati sau nu?" a intrebat acesta. Replica venita din partea predecesorului sau in functie a starnit rasete in sala, desi a fost rostita pe un ton serios: "Domnule presedinte! Suntem suparati ca ne-ati luat cuvantul".

"Suntem suparati pe modul in care ni s-a pus pumnul in gura. Votam selectiv anumite proiecte, care sunt de interes general", a declarat si consilierul Ioan Florea, fost vicepresedinte al CJ.

Grupul PSD mai numara doar sase membri (din zece) si nu poate impune nici o hotarare in cadrul institutiei, nici macar genul de hotarari care se pot negocia. Practic, din cauza regulamentului, prezenta lor in sala nu poate schimba nici un proiect care vine de la comisii.

De altfel, toate proiectele alesilor PSD, printre care si cel privind investigarea unor presupuse abuzuri ale presedintelui CJ, au esuat.