Conducerea companiei sibiana Flaro, producator de componente pentru industria auto, electrotehnica si electronica, estimeaza ca va obtine in acest an o cifra de afaceri de peste 9 milioane de euro, cu 47 la suta mai mult decat anul trecut. Flaro va angaja in urmatoarele sase luni circa 100 de persoane.

Compania sibiana Flaro a inregistrat in primele noua luni ale anului, o cifra de afaceri de peste 7 mil. euro, in crestere cu 56 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. “Transferul masiv de necesar de productie al clientilor externi catre Flaro a fost principalul motor de crestere a cifrei de afaceri”, a declarat Ani Capatina, directorul Flaro.

Evolutia puternic pozitiva a companiei sibiene a inceput in urma cu doi ani, ca urmare a unei investitii in utilaje, tehnologie si certificari de circa 1 milion de euro. Potrivit reprezentantilor companiei, in ultimii doi ani, portofoliul de clienti s-a marit concomitent cu intesificarea activitatii firmei.

"Am intrat pe pietele externe acum 9 ani, primul client fiind Fuji Magnetics Gmbh (Germania). Ne-am pozitionat ca un partener competitiv si de incredere, 2006 aducand un portofoliu de 13 clienti externi. Sunt companii cu reputatie internationala, multi dintre ei fiind repere in industriile in care activeaza”, precizeaza Ani Capatina.

Datele companiei arata ca Flaro detine in acest moment un portofoliu de peste 500 de clienti, cu activitate la nivel national si international. Printre acestia se numara Kuhnke, Harting Tools, Siemens, Vimar, Saacke si Marquardt.

Angajari si investitii de 2 mil. de euro

Flaro pregateste pentru anul viitor investitii de doua milioane de euro pentru diversificarea gamei de servicii si pentru a acoperi comenzile in crestere. “De asemenea, Flaro isi propune atragerea de noi clienti ce activeaza pe piata industriei auto, printre acestia numarandu-se Hartmann si Emerson”, mai spune Ani Capatina.

Componentele produse de Flaro ajung pe pietele europene, in Germania, Italia si Elvetia, precum si pe pietele din Canada si SUA.

Concomitent cu dezvoltarea activitatii, Flaro urmareste cresterea numarului de angajati. Conducerea companiei si-a propus ca in sase luni sa mareasca numarul de angajati cu 20 la suta. Cu alte cuvinte, alte 100 de locuri de munca vor deveni disponibile in rumatoarea jumatate de an. In acest moment, in cadrul Flaro lucreaza 500 de persoane.

RTC a preluat compania in 2005

Actuala companie Flaro activeaza pe piata romaneasca din 1922, avand o traditie de peste 80 de ani. Compania a fost restructurata in perioada 90’-96’, si privatizata un an mai tarziu. Conducerea companiei a fost preluata in 2005 de grupul RTC, unul din cele mai mari grupuri comerciale cu capital romanesc. In 2005, Grupul RTC a realizat o cifra de afaceri de 233 mil. euro.

Pentru anul in curs, conducerea RTC asteapta o cifra de afaceri de 275 milioane euro, in crestere cu 18 la suta.

Conducerea Flaro si-a propus ca in sase luni sa mareasca numarul de angajati cu 20 la suta. Cu alte cuvinte, alte 100 de locuri de munca vor deveni disponibile in urmatoarea jumatate de an.